Sakarya Kırkpınar’da Eylül ayında yapılan Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin analiz raporu bir toplantıyla açıklandı.

Toplantıya Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,   SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Sapanca ve Arifiye kaymakamı ve belediye başkanları, Adapazarı Belediye Başkanlığı adına Rıdvan Sezer, Süs Bitkileri Alt Birliği yönetim kurulu üyesi Mustafa Bilgin, İstanbul Merkez Valisi Hasan Duruer, Sapanca, Arifiye  Süs Bitkileri Birliği i Kooperatifi, orman bölge müdürlüğü başkanvekili, genel müdür Vekili Tarım İl Müdür Yardımcısı  ve konu ile ilgili yetkililer iştirak etti.

Sunulan raporda ziyaretçi sayısının 10.000’i aştığı görüldü. Toplam 443 Katılımcının yer aldığı fuara, toplam 17 ülkeden 11 bin 431 ziyaretçi ve 65 bin 247online ziyaretçi katıldı.

Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin sonuç raporunun açıklandığı toplantıda konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu şunları dile getirdi:

SATSO Başkanı Akgün Altuğ toplantıda yaptığı konuşmada Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin önümüzdeki yıl da devam edeceği bilgisini vererek “Bu  yıl işbirliği çerçevesinde ilkini gerçekleştirdiğimiz bu festival  son derece olumlu bir fuar oldu. Sektöre katkıları açısından değerlendirdiğimizde önümüzdeki günler itibariyle bu sonuçları hep birlikte göreceğiz. Burada bir şeye vurgu yapmak istiyorum; bir olmak, birlikte olmak nerelere iş götürüyor, olumlu sonuçlar doğuruyor,  bunu hep birlikte gördük. Önümüzdeki günlerde de gerek birlikler anlamında, gerek kooperatif anlamında sektörü daha iyi yerlere taşımak için birlikteliği sağlamamız ve sürekli kılmamız gerekiyor. Özellikle birliklerde, bu birlikteliğimizi tek ses olmayı sağlamak gerçekten çok önemli bunu vurguluyorum. Bununla ilgili çalışmalara da yavaş yavaş başlıyoruz. Hem önümüzdeki sene bu fuarın daha iyi olması için hem bu sektörü artık ithal ikamesini tamamen kesip, sektörün ilerde daha iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sapanca’daki festival alanı da bu tür fuar ve festivallerin yapılması için çok uygun. Sakarya olarak böyle bir alanı verimli çalışmalar için kazanmış olduk. Ben tekrar başta Remzi Adıyaman olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi

Sakarya Sektördeki Gücünü İspatladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise “Başarılı bir organizasyondan sonra çalışmayı beraber gerçekleştirdik. Bundan aldığımız derslerle önümüzde yıllarda çok daha geliştirerek, daha fazla katkı sağlayarak sektörün gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Gerçekte organizasyon güzeldi, emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Herkes de ciddi bir memnuniyet vardı. Sakarya’da bu sektör artık gücünü ispat etmiştir. Bundan sonra sektörün daha da ileriye gitmesi için özellikle yerel yöneticiler olarak ne gerekirse yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.” diye konuştu.

Sakarya En Fazla Dış Mekan Süs Bitkisi Yetiştiren Şehir

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da “Gördük ki Sakarya zaten öteden beri duyduğumuz sektörle ilgili Türkiye’nin en fazla dış mekan süs bitkisi yetiştiren şehridir. Daha az yetiştirdiği halde çok fazla sesi çıkan birçok il var. Sonra bize burada böyle bir festival fikri iletildiği zaman bir çığır açılması açısından son derece önemli olduğunu değerlendirdik. Orada bu fidan işini başlatan, buralara getiren çığır açan emeği olan insanlar var. Dolayısıyla artık küçük işletme veya ev hanımlarının yaptığı bir iş olmaktan çıkıp 40.000 kişinin bu işten ekmek yediği büyük bir sektör olmuş burası. Bu anlamda hem Sapanca’nın göbeği, hemen gölün kenarında bir festival alanı da kazanmış olduk.” şeklinde konuştu

 

Haber Tarihi : 17/10/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::