Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya Fuar Merkezi’nde açıldı.

Sakarya Yöresel Ürünlerinin de tanıtıldığı ve yoğun ilgi gören YÖREX fuarına, 72 ilin yanı sıra KKTC de yöresel ürünleriyle katıldı. 500'e yakın katılımcının yer aldığı YÖREX' te 252 kurum, 135 oda borsa, 19 kalkınma ajansı yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Ticaret Borsası ortaklığında organize edilen fuar katılımına Taraklı, Pamukova ve Geyve Belediyeleri de Yöresel ürünleri ile iştirak etti.

Yörex Fuarına yöresel ürünleri ile katılan Sakarya Standında ayvadan tarhanaya, ev makarnasından, tahta kaşıklara, pekmez ve reçellerden süpürgelere kadar pek çok ürün sergileniyor.

Binlerce ziyaretçinin Türk Yöresel Ürünleri ile buluştuğu fuarı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti de ziyaret etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya geçmiş dönem Milletvekili Mustafa İsen ve Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen fuar ziyareti,  SATSO ve Sakarya Ticaret Borsası ortaklığında hazırlanan Sakarya Yöresel Ürünler Standını ziyaret ile başladı.

81 ilin yöresel ürünleri ve mahalli değerlerinin sergilendiği fuarda standları tek tek ziyaret eden SATSO heyeti fuarın oldukça verimli geçtiğini belirterek ve yerli üretim konusunda bu tür organizasyonların faydalı olduğunu dile getirdiler.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise şunları dile getirdi:

“Yerli üretiminin öneminin anlaşılması ve bu konuda bir bilinç oluşturulması anlamında YÖREX’i oldukça önemsiyoruz. TOBB öncülüğünde başlatılan ve 9 yıldır başarı ile sürdürülen Yöresel Ürünler Fuarı, her geçen yıl bir önceki yıllara göre daha zengin ve görkemli hale dönüşüyor. Bu da Anadolu mozaiğimizin tükenmez zenginliğinin büyük bir göstergesidir.

Biz de Sakarya olarak tüm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtımını sağlamayı hedefledik. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsamız ortaklığında; Taraklı, Geyve, Pamukova Belediyeleri ile yöresel ürünler üreten üyelerimizin iştirak ettiği standımız ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Bu da bizleri memnun ediyor. Kurumlar arası sinerjinin önemine ve değerine inanıyoruz. Tek hedefimiz daha güçlü bir Sakarya ve daha güçlü bir Türkiye’yi hep beraber inşa edebilmek. Bu anlamda Sakarya’nın ayvasından, kabak tatlısına, el emeği göz nurunda damak tatlarına kadar yöresel, bizi biz yapan ürünlerimizi bu fuar aracılığı ile ulusal ve küresel ölçekte tanıtmayı amaçlıyoruz. Sakaryamız, değerlerine sahip çıkmalı ve markalaşmalı. Sakarya ortak paydasında zengin kültürümüzü tanıtmaya devam edeceğiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi #şifremiz54 vizyonuyla daha da güçlenerek hep birlikte değerlerimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Sakarya Geçmiş Dönem Milletvekili Mustafa İsen ise, Sakarya’nın değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen bu tür organizasyonların markalaşma anlamında büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

SATSO Heyeti, Yöresel Ürünler Fuarı’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerel değerlerden oluşan stantları ziyaret ederek ürünleri yakından incelediler.


Haber Tarihi : 26/10/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::