Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimi kararı sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ yaptığı açıklamada,komitelerden gelen KDV ve ÖTV indirim taleplerinin değerlendirilerek TOBB’a gönderildiğini ve TOBB tarafından ilgili bakanlıklara iletilen taleplerin kabul görerek uygulamaya geçilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Başkan Altuğ; “Üyelerimizden gelen her talep bizim için değerlidir ve çözümü için gayret gösteriyoruz. Söz konusu KDV ve ÖTV indirimleri konusundaki taleplerimizi kamuoyuna duyurarak basınla da paylaşmıştık. Bu konudaki görüşlerimizi Türkiye Odalar Borsalar Birliği’ne ilettik. Üyelerimizin bu konudaki talepleri ve diğer odalardan gelen talepleri değerlendiren üst birliğimiz konuyu Bakanlığa iletti. Bakanlık iş dünyasının taleplerini dikkate alarak bir çözüm paketi hazırladı. Vergi indirimlerinin piyasaları canlandırmasını, sektörlere hareketlilik kazandırmasını bekliyoruz. Ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan ve hizmet sektörünün vazgeçilmez unsurları olan otomotiv, beyaz eşya, mobilya sektörlerindeki bu vergi indirimi uygulaması piyasalarda da olumlu karşılandı. Ekonomik büyümeye de katkı verecek olan bu indirimi global pazarda da yerli üreticilerimize büyük rekabet avantajı da sağlayacaktır.

Bu doğrultuda reel sektörün sesine kulak vererek destek olan ve taleplerini önceleyen Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımızın kararını Sakarya iş dünyası olarak memnuniyetle karşıladı.” dedi

 

Haber Tarihi : 2/11/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::