“Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği” hakkında yönetmelik09.11.2018 tarih 30590 sayılı Resmi Gazete ile değiştirildi.

İş dünyasının yakından ilgilendiren söz konusu yönetmelikteki değişiklikle yönetmeliğin 1. Maddesinin h bendinde tanımlanan zorlayıcı sebep “İşverenin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen, bunun sonucu olarak bertaraf edilmesine imkân bulunmayan, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması ile sonuçlanan dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları ya da deprem, yangın, su baskını, heyelan, salgın hastalık, seferberlik gibi durumları” olarak değiştirildi. 

Bu yönetmelikle zorlayıcı sebepler nedeniyle işverenler İş-Kur müdürlüklerine başvurarak 3 ayı geçmeyen sürelerde işçilerine kısa çalışma süreleri getirebilmektedir.

Önceki yönetmelikte bulunmayan "kendisinden kaynaklanmayan dış nedenler" zorlayıcı nedenler içine eklenerek kriz dönemlerinde işveren ve işçinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanılmasının önü açılmış oldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Firmaların nitelikli işgücünü koruyabilmeleri ve sürdürülebilirliklerini sağlamaları açısından yönetmelikteki değişiklik iş dünyası tarafından da oldukça memnuniyetle karşılanmıştır.

İş dünyasının bu konuda yaşadığı sıkıntıları görerek çözümüne yönelik girişimlerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na destekleri için teşekkür ederiz.” dedi

Haber Tarihi : 12/11/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::