Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutlayan Akgün Altuğ, milletlerin gelişmişlik düzeyinin eğitime verdikleri önemle ölçüldüğünü vurgulayarak, eğitimde en önemli unsurun hiç kuşkusuz öğretmenler olduğunun altını çizdi.

 Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi: “İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Mustafa Kemal Atatürk, okuma-yazma seferberliğini bu gün başlatmış ve ülkemiz onun açtığı yolda ilerleyen değerli öğretmenlerimiz, topluma yön vermiş, ışık tutmuşlardır. Geleceği şekillendiren temel güç öğretmenlerimizdir.

Günümüzde rekabetin temelinde bilgi vardır.  İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağı, bilginin üretimde, hizmette ve her alanda milletlerin birbiriyle yarıştığı bir dönemdir. Bu rekabette ayakta kalabilmek ve hatta önde olabilmek, bilgiye dayalı üretimle mümkündür, yani eğitimle mümkündür. Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır.

İş dünyası olarak üreten bir neslin, ancak kaliteli bir eğitimle yetişeceğinin farkındayız. Öğretmenlerimizin, toplumumuzu daha ileri noktalara taşıyacak yeni nesilleri, en donanımlı şekilde yetiştireceğine olan inancım tamdır.  Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum.

Haber Tarihi : 23/11/2018
PAYLAŞ
Son Haberler ::