Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Uluslararası İslam Birliği Teşkilatı Başkanı Marat Kabayeva ve beraberindeki heyeti ağırladı.

SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in de bulunduğu ziyarette iki ülke arasında İslam birliği çerçevesinde ticari işbirliğinin artırılmasına yönelik istişarede bulunuldu.

Uluslararası İslam birliği Teşkilatı başkanı Marat Kabayeva, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ilgili kurumlar arası işbirliğini önemsediklerini dile getirerek,  ikili ticari ilişkilerini ve ticari hacmi arttırmak amacıyla İslam birliği çatısı altında ekonomik ilişkilerin de bu çerçevede ilerlemesini hedefledikleri dile getirdi.

Kabayeva Uluslar arası İslam Birliği Teşkilatının yapısı hakkında da bilgi verdiği konuşmasında Rusya’nın 142 milyonluk nüfusunun içinde 35 milyon Müslüman olduğunu belirterek söz konusu dernek çalışmaları ile İslami birliği sağlamayı hedeflediklerini ve ticari anlamda da köklü bir yapıya sahip olmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Sakarya iş dünyası ile işbirliği çalışmaları yürüterek ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirten teşkilat başkanı Rusya’daki yatırım avantajlarından Sakaryalı firmaların yararlanmasını tavsiye etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise Sakarya’nın sosyo ekonomik yapısı hakkında bilgi vererek Sakarya’nın her anlamda üreten bir şehir kimliğinde olduğunun altını çizdi. Rusya ile ticari anlamda ilişkilerin ileri götürülmesi amacıyla yapılacak çalışmalarda yer alabileceklerini belirten Başkan Altuğ, söz konusu ziyaretten duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Haber Tarihi : 26/11/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::