SUBÜ ziyaretinde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Şehrin bir stratejik planı olmalı.  Sakarya’nın kısa, orta ve uzun vadede hedeflerini belirlememiz, gelecek vizyonu açısından büyük önem arz ediyor. Bu konuda şehrin tüm erkleri ile işbirliği yapmalıyız. Biz bu şehrin kumuyuz. Sel gider biz kalırız.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Akgün Altuğ, kurumlar arası işbirliği kapsamında yeni üniversite ile ortak çalışmalarda bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

“Sakarya’nın Stratejisini belirlemeliyiz”

Başkan Altuğ konuşmasında Sakarya’nın stratejik Planı’nın oluşturulmasının şehrin geleceğini görebilmek açısından büyük önem arz ettiğine vurgu yaparak “Sakarya her alanda üreten bir şehir. Üreterek markalaşma yolunda ilerleyen bölgemizin belli bir plan çerçevesinde ilerlemesi ve hedeflerinin vizyonunun belirlenmesi bu üretimi ve gelişimi de sistemli bir şekilde ilerlemesine neden olacaktır. Bu konuda iki üniversitemizin de destek vereceğine inanıyoruz. Şehirdeki tüm ilgili kurumların bu konuda, olumlu bakış açısı olduğunu gördük. Hızlı ve sistemli bir şekilde ilerlemek anlamında bu olumlu duruş, önemli.”

İş Garantili Eğitim

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sanayi- Üniversite iş birliği çerçevesinde her türlü projede yer almaktan memnuniyet duyacağız. Üniversite olarak belli alanlarda iş garantili meslek dallarının bünyemizde olmasına gayret ediyoruz. Mesleki eğitimin önemi gün geçtikçe artarken bu konuda belli alanlarda iş garantili ilerlememiz gerektiğinin farkındayız. Bunu planlamamız gerekli. Biz öğrencinin bizi tercih ederken bilinçli olmasını istiyoruz. Öğrencilerin geleceğini de garanti altına alarak planlama yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sarıbıyık üniversite öğrencilerine yönelik yapılan 3+1 ve 7+1 projeleri gibi yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayan çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

 

Haber Tarihi : 27/11/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::