İçişleri Bakanlığı, SATSO’nun ev sahipliğinde Sakarya’daki sivil toplum kuruluşları, merkez ve mahalle muhtarlarının katılımı ile Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği Toplantısı düzenledi.

Sakarya’da İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen İZDES (İzleme ve Değerlendirme) Projesinin 2'inci aşaması olan 'Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği' kapsamında düzenlenen toplantıya SATSO meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılımcılar iştirak etti.

Meclis Başkanı Talip Kuriş’in hoş geldiniz dileklerinin ardından toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, SATSO’nun çalışmaları ve ulusal nitelikli örnek teşkil eden projeleri hakkında bilgi verdi. Özellikle üniversite iş dünyası işbirliği çerçevesinde hayata geçirilen UTEP projesi, UPEP, 3+1, 7+1 projelerinin detayları ile Yeni Ufuk: Otomotivde İmalat Sanayi Projesi hakkında bilgi verdi.

Çatalbaş konuşmasında  “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak hangi ilçede, hangi meslek lisesi yada meslek yüksek okulunda hangi programa ihtiyaç olacağı konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve SATSO Motorlu Taşıtlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ortaklığı ve  Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Başak Traktör Sanayi A.Ş., Otokar Savunma ve Otomotiv Sanayi paydaşlığında MARKA desteği alarak hazırlanan Yeni Ufuk: Otomotivde İmalat Sanayi Projesi bu kapsamda imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu bant ve üretim işçiliği konularında ara eleman yetişmesine katkı sağlayacaktır.

Göçmenleri de iş dünyasına katmak için çalışmalarımız da var. Onların çalışma ve oturma izni konusunda yaşanan sıkıntıları aşarsak iş dünyasına kazandırılması ve istihdam sağlanabilir.  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya İŞKUR İl Müdürlüğü(İŞKUR), Sakarya Üniversitesi(SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(SUBÜ) işbirliği ile Sakarya’da ihracatçı işletmelerdeki uluslararası ticaret uzmanı ihtiyacının karşılanması ve ihracatın arttırılması hedefiyle ve istihdam artışına katkı sağlaması amacıyla “Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi” hazırlandı. Öğrencilerin iş dünyasına kazandırılması iş dünyasına büyük avantaj sağlarken,  pratik eğitim ve iş dünyasını tanıma anlamında da öğrencilere avantaj sağlayacaktır.”

SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş ayrıca, kafe ve restoranlarda sigara içilebilen alanlar ile ilgili standartların netleşmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çatalbaş ayrıca, Sakarya’da öğrencilerin yoğunluk gösterdiği Serdivan ilçesindeki kafe ve restoranların kapanış saatlerinin uzatılması konusunda üyelerden talep geldiğini ifade ederek bu konuda mağduriyet yaşandığını ifade etti.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil bakanlık olarak kamu hizmetlerinin verimliliğini denetlemek için İZDES projesini başlattıklarını ve bu kapsamda tüm illerde iki aşamalı toplantı planladıklarını dile getirdi. İlk aşama olan ve kamu kurumlarını kapsayan toplantıların yılsonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Erdil, ikinci aşama olan ve vatandaşlarla sivil toplum kuruluşlarını kapsayan toplantıların ise ’incisinin Sakarya’da gerçekleştirildiğini söyledi. Erdil, toplantıdaki ev sahipliğinden dolayı SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini iletti.

Bakan Yardımcısı Erdil,  İZDES projesi kapsamında kamu hizmetlerini hızlandırmayı, bürokratik süreç ve işleri azaltarak vatandaşın memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu hedef doğrultusunda taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri merkeze iletmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Bakan Yardımcısı Sabri Erdil, bu kapsamda bakanlık yöneticileri ve uzmanlardan oluşan heyetlerle ziyaret toplantıları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Erdil, toplantıların 81 ildeki sonuçlarının rapor haline getirilerek değerlendirmeye sunulacağını, bu raporlar doğrultusunda merkezi ve yerel düzeyde yönetim politikaları ve stratejileri oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Karşılıklı istişare ve görüş alışverişi niteliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Yüksel Avşar ise SATSO olarak 15’bine yakın üyesi ile SATSO’nun şehrin tamamına yayıldığını belirterek bu üyelerden oluşturulan 34 Meslek Komitesi ve 87 Meclis üyesi yelerin sorunlarına yönelik çözümler doğrultusunda gayret ettiklerini ifade etti.

Avşar konuşmasında komitelerden gelen ve çözüm bekleyen konulara değinerek S plaka uygulamasındaki aksaklıklar, trafik denetimleri ve trafik cezaları ve tebligatların geç gelmesinden dolayı yaşanan mağduriyetleri, Belediyelerin mahalle isimleri ve adreslerde yaptığı değişiklikler nedeniyle üyelerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ayrıca, göçmenlerin çalışma izinleri ile ilgili karmaşanın giderilmesi gerektiğinin altını çizerek yabancı uyruklu yatırımcılara sunulan vergi ödemeleri konusunda kolaylıkların rekabet eşitsizliğine neden olduğunu ifade etti.

Toplantıda ayrıca, mahalle bekçilerinin görev tanımlarının netleşmesi, okullardaki güvenlik ve göçmen öğrencilerin dil problemleri, şehir güvenliği ve asayiş kontrol noktaları ile ilgili görüşleri dile getirdiler.

Haber Tarihi : 27/12/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::