Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çalışmaları yürütülen “Sakarya Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi”  diğer bir adıyla “Doku Kültürü Laboratuarı Projesi”  işbirliği Protokolü İmza Töreni gerçekleştirildi.

Projenin ilerlemesi ve inşaat sürecine geçilecek olması sebebiyle nedeniyle projenin işbirliği protokolü SATSO ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalandı.

PROTOKOL

Söz konusu protokol ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi) arasında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) tarafından finansal destek verilen Sakarya Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi Projesi kapsamında proje sahibi SATSO ve proje ortağı Büyükşehir Belediyesi arasında projenin yürütülmesi ve hayata geçirilen merkezin işletilmesi noktasında karşılıklı yükümlülükler belirlendi.

KATILANLAR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen Protokol Törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş iştirak etti.

İNŞAAT İHALESİ MARTTA

Törende konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, Sakarya Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi” nin tarımsal nitelikli ürünlerin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini dile getirerek “Doku Kültürü ıslah sürecinin kısaltılmasında, hızlı çoğaltımında ve hastalıklardan ari ürün üretilmesinde çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Doku Kültürü ile kalitesi dünya standartlarının üzerinde üretim yaparak sadece süs bitkiciliğine değil, Türk tarımının gelişmesine hizmet edilecek.  İhtiyaç duyulan tarımsal ürünlerin çoğaltılması konusunda fındıktan cevize, çaya, ve ilaç sanayinde kullanılan birçok bitkiye kadar  fayda alacağımız bir çalışma. Geldiğimiz noktada Sakarya Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi’mizin inşaat çalışmaları Mart ayında yapılması planlanan ihale sürecinin ardından başlayacak. 

2020 TEMMUZDA HİZMETE GİRECEK

Yaklaşık bir yıl sürmesini ön gördüğümüz inşaat aşamasının ardından Temmuz 2020’de aktif bir şekilde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile imzaladığımız işbirliği protokolümüz hayırlı olsun. Yaptığımız çalışma ilimiz adına hem tarım sektörünü, hem Ar-Ge çalışmaları, katma değerli ürün anlamında da ekonomimize katkı sağlayacaktır. ”  dedi.

HAYIRLI OLSUN

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bu projenin hayırlı olmasını dileyerek  “İlimiz tarım anlamında çok verimli topraklara sahip. Bu topraklarda kısa sürede daha fazla ürün elde edebilmek açısından Sakarya Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi projesi bizleri oldukça memnun etti.  İşbirliği protokolümüz hayırlı olsun. Bu çalışma orta ve uzun vadede ihtiyaçların karşılanmasının ardından ihracatı da tetikleyecektir.” diye konuştu

Protokol;  SATSO ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen projenin tamamlanması ve sonrasında kurulan merkezin işletilmesi sürecinde yapılacak çalışmalara ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Haber Tarihi : 10/1/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::