İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Sakarya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR başkanlığında, Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Volkan ÖZ, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, ve kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İlin istihdam ve mesleki eğitim toplantılarının oluşturulması amacıyla toplanan Kurulun 2019 yılı birinci olağan Ocak ayı toplantısında ilin istihdam verileri değerlendirildi.

Sakarya'da 26.317 kişi İŞKUR vasıtası ile iş sahibi oldu.

Toplantıda yapılan değerlendirmede, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne işverenler tarafından 2018 yılında 35.272 kişilik açık işgücü talebinde bulunulduğu, yine aynı yıl içerisinde 26.317 kişinin de işe yerleştirilmiş olduğu belirtildi. İşe yerleştirilenlerin sayısında geçen yıla göre gerçekleşen %21,9 artışın memnuniyet verici olduğu ifade edildi. Ayrıca, kadın ve gençlerin istihdam teşvikleriyle desteklendiği 2018 yılında, işe yerleştirilen kadınların sayısının 8.985 olduğu, aynı dönemde 10.069 gencin de işe yerleştirildiği vurgulandı.

İŞKUR destekleri devam ediyor...

Toplantıya Ankara'dan katılım sağlayan Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Volkan ÖZ, İŞKUR'un istihdamına yönelik teşvik ve desteklerinin her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti. Daire Başkanı ÖZ, İşbaşı Eğitim Programları yoluyla yeni işe girişlerde, bilişim ve basın sektöründe 9 ay'a ve diğer sektörlerde de 3 ay'a kadar ücretlerin İŞKUR tarafından karşılandığını ifade etti. Ayrıca, 2019 yılı başından itibaren katılımcılarına verilen günlük ücretin 77,7 TL'ye çıkarıldığını ve bunun aylık bazda net asgari ücret tutarı olan 2.020 TL'ye karşılık geldiğini belirterek daha fazla işverenin ve iş arayanın bu programlardan yararlanması çağrısında bulundu. Bunun yanında, 2019 yılında uygulanmaya devam edecek "ilave istihdam teşviki" ve asgari ücret desteği konularından da bahsetti.
Ayrıca, düzenlenen toplantıda; işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik liselerde yeni alan/dalların açılmasına ve bazı alan/dalların da kapatılmasına karar verildi.
Haber Tarihi : 24/1/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::