Sakarya’da faaliyet gösteren ihracatçı işletmelerdeki uluslararası ticaret uzmanı ihtiyacına yönelik  “Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi” nde eğitimler başlıyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO),   ihracat yapma isteğinde olan firmalar veya hali hazırda ihracat yapan ve ihracat departmanlarını güçlendirmek isteyen firmalara destek olmak için Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,  Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) işbirliği ile başlatılan “Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi’nde firmalar ve paydaş kurumlar arasında protokol imzalandı.

FİRMA ADAY EŞLEŞMELERİ YAPILDI

İhracatçı firmalar ve ihracat yapmak isteyen firmalarını güçlendirilmesi amacıyla bu firmalara nitelikli, dış ticaret anlamında donanımlı, ihracatın her kademesinde yetkinliğe sahip elemanların yetiştirilmesi ve firmalarda istihdam edilmesine yönelik başlatılan “Uluslar arası Ticaret Elçileri Projesi”nde firma aday eşleşmeleri tamamlandı.

25 ADAY 10 FİRMA EŞLEŞTİ

Proje kapsamında 25 katılımcı aday ile firma eşleşmelerinin ardından projeye katılan 10 firma ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve İş Kur arasında imza töreni gerçekleşti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme (MEGİP) kapsamında “E - Dış Ticaret Uzmanı” yetiştirme programı ile uluslararası ticaret konusunda yetişmiş bir iş gücü oluşturma ve firmalara ihracat konusunda kapasite artırma şansı sağlanacak.

KATILANLAR

SATSO’da düzenlenen protokol imza törenine Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ İşletme Fakültesi Uluslar arası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İl Müdür Vekili Hüseyin Keskin ve projeye katılan 10 firma temsilcisi iştirak etti.

FİRMALAR ROL MODEL OLACAK

Törende konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi’nin yaşanan ekonomik süreçte oldukça büyük önem taşıdığını belirterek “Ürettiğimizi, teknoloji, ar-ge ve inovasyon ile üretmeliyiz. İhracat oranımızı yükseltirken ihracatçının da artması için gayret ediyoruz. İhracatın sürekliliğini sağlamak için kaliteli üretirken ürünümüzü zamanında ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırmaya da özen göstermeliyiz. Artık projemizin rol model olacağına inanıyorum. UTEP ile Sakarya’da ihracat yapan ya da yapmak isteyen firmalara personel destek olurken diğer yandan da uluslararası ticaret konusunda kariyer yapmak isteyen iş gücünü teorik ve pratik olarak geliştirmek isteyenlere de istihdam anlamında katkı sağlayan bir projedir. Türkiye’de diğer şehirlere örnek olacağına inanıyorum. Projemizden rol model firmalar ve ihracatçılar çıkacaktır inancındayım. Proje kapsamında Sakarya’ da Uluslararası Ticaret konusunda yetişmiş bir iş gücü oluşturma ve firmalara ihracat konusunda kapasite artırma şansı sağlamak hedefindeyiz. Uluslararası Ticaret Elçileri Projemiz hayırlı olsun” diye konuştu

HEDEFLERİMİZİİMİZİ BAŞTAN BELİRLEMELİYİZ

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan “UTEP’in yoğun programlı verimli bir proje olacağına inanıyorum. Günümüzde, üretimden tüketime her kademede kontrollü ve sistemli bir uluslar arası ticaret yöntemi ile ihracat yapılması gerekiyor. Hedefimizi baştan belirlemeli ve bu hedeflere göre hareket etmeliyiz. İhracat yaparken bu belirlenen hedefler ve yol haritaları ekonomik tribülanslardan daha az etkilenmemizi sağlar. Sektörlerin kaliteli işgücü ile buluşması ve sürekliliğinin sağlanması anlamında önemli olan çalışmamızın güçlü yönleriyle örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Tekrar hayırlı olsun.” şeklinde konuştu

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise “Sakarya’da, birlikten kuvvet doğar sözünün güzel bir örneğini daha yaşıyoruz. Üniversite ve iş dünyasını ortaklığının da güzel bir örneğidir. Dünyadaki algı da artık bu yönde ilerliyor. Tekbaşına değil birleşerek ve beraberlikle güçlü bir duruş sergileyebilir, sonuç odaklı ve sürdürülebilir projeler üretebiliriz. Bizler birlikte güçlüyüz, tek başımıza zor olanı hep birlikte kolay hale getirmek için gayret ediyoruz” dedi.

İSTİHDAMI ARTIRMANIN YOLU ÜRETİMİ ARTIRMAKTAN GEÇER

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İl Müdür Vekili Hüseyin Keskin “İstihdamı arttırmanın yolu üretimi ve ihracatı arttırmaktan geçiyor, ilimizde ihracat potansiyeli olan ve ileri teknoloji kullanan birçok firma bulunmaktadır. Söz konusu e-dış ticaret uzmanlık eğitimi ile firmalarımızın istihdamı, üretimi, ihracatı ve rekabet güçlerinin arttırılması desteklenmiş olacaktır.” dedi.

EĞİTİMLER BAŞLIYOR

 “Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi” hazırlanan projeye katılan 10 firma ile 25 katılımcı aday eşleştirmeleri yapıldı. Firmalar ve SAÜ, SUBÜ, İŞKUR ve SATSO arasında gerçekleştirilen imza töreninin ardından 4 Şubat 2019 Pazartesi günü eğitim programları başlayarak projeye start verilecek. Proje kapsamında istihdam edilecek personellerin maaşları ve sigortaları 6 ay boyunca İŞKUR tarafından ödenecek, SAÜ ve SUBU öğretim görevlileri tarafından  SATSO ‘ da 2 hafta boyunca yoğun Uluslararası Ticaret Eğitimi verilecek,  6 ay boyunca firmalarda iş tecrübesi kazanacaklar ve 6 ay boyunca hem ihracat hem de kariyer konusunda ihracat mentörleri kendilerine destek vermeye devam edecek.

 

Haber Tarihi : 1/2/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::