Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sanayi İşbirliği Projeleri toplantısına ev sahipliği yaptı.

Sanayi ve teknoloji Bakanlığı organizasyonu ile SATSO ve Sanayi İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Sanayi İşbirliği Projeleri (SİP) Bilgilendirme Toplantısı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar- Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından kamu ihale süreçlerinde gerçekleşen işbirlikleri hakkında bilgi verildi.

Kamu alımlarında yeniliği, yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esasların detaylı bir şekilde anlatıldı.

Sanayi İşbirliği Projeleri ile ilgili bilgi veren Uzmanlar, sanayi işbirliği projesinin mali bir destek olmadığını belirterek “Bakanlık olarak artık ihalelere sadece satın alma olarak değil, bir proje olarak bakıyoruz.”dedi.

Artık ihalelerde yerli istihdam sağlamanın zorunlu olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar- Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Uzmanları,  “Ürünün fikir aşamasından tutun da ticarete sürülmesine kadar yardımcı olabilecek bütün argüman programlar mevcut. Artık ihalelerde istenilen hizmetlerde, ürünlerde yerli katkı olmak zorundadır. İhale açma sürecinde firmalardan istenilen hizmetlerin, ürünlerin ne kadar yerli olma oranı ile ilgili kararı Bakanlık belirliyor” diye konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişi ve soru cevaplarla devam eden program sektör temsilcileri tarafından ilgi ile takip edildi.

 

Haber Tarihi : 15/2/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::