Bir aydır devam eden Meslek Kuruluşları ile yapılan şehrin sorunlarına yönelik istişare toplantıları tamamlanarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına sunulmak üzere bir rapor haline getirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve mesleki kuruluşların başkanlarının bir araya gelerek Sakarya’nın öncelikleri, sorunları, çözüm önerileri ile ilgili detaylı bilgilerin, büyükşehir belediye başkan adaylarına aktarıldığı toplantı SATSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Olcay Meriç, Sakarya Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ateş, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Gürpınar, Şehir Plancıları Odası Sakarya Temsilcileri Oya Arapoğlu, Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kocacık, Tabip Odası Yönetim Kurulu Temsilcisi Dr. Fırat Karadeniz’in katılımıyla;

İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Adayı Cihan Kolip, Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Karabaş, DSP Büyükşehir Adayı Necati Eker’e hazırlanan rapor sunuldu.

Meslek Kuruluşları ile yapılan şehrin sorunlarına yönelik istişare toplantıları üç oturum ile gerçekleşirken ilk oturumda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce’ye raporla ilgili sunum yapıldı.

 TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,Sakarya, Türkiye’nin sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş yöresi olan Marmara Bölgesi’nde ve Doğu Marmara’nın Anadolu’ya açılan ana ulaşım aksı üzerinde. Mevcut ve yapılması planlanan kara ve demir yollarının geçiş noktasında bulunmakta.  Çok önemli bir ulaşım ağının ortasında yer alan Sakarya, bu yüzden bir cazibe merkezi. Ancak ilimiz için hala Kent kimliğinden söz edilememektedir.

Yerel seçimler öncesi Sakarya’nın öncelikleri, sorunları, çözüm önerileri konusunda meslek kuruluşlarının başkanları olarak bir araya geldik. Her meslek kuruluşu şehrin öncelikli sorunlarını belirleyerek, çözüm önerini dile getirdi. Şehirdeki büyük ve etkin meslek kuruluşları olarak bu sorunları ve çözüm önerilerini bir rapor haline getirdik.

Sakarya’da, 31 Mart’taki yerel seçimde seçilecek belediye başkanları 2019-2024 yılları arasında görev yapacak. Sakarya sanayisi ve ticareti yanında aynı zamanda tarımı ve turizmiyle de çok değerli. Kent olarak hızlı çözülmesi gereken sorunlarımız var. Bu farkındalığı,  güçlü bir birliktelikle sinerjiye çevirmenin gayretindeyiz.

Bu raporu hazırlamaktaki amacımız; hiçbir kişi, kurum ve kuruluşu rencide etmeden, tek sevdamız ve ortak yaşam alanımız olan Sakarya’nın daha yaşanabilir bir şehir olmasına katkı sunmaktır.      

Dile getirdiğimiz hususların takipçisi olmakta da kararlıyız… Şehrimizin menfaatine olmasını istediğim bir çalışma. Birçok avantajı içerisinde barındıran bir şehri doğru yönetmek adına görevlerimizi ifa ederken meslek örgütleri sözüyle şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir çalışma yaptık. SATSO olarak yapılan bu çalışmanın sonuçlarını bir rapor haline getirdik.” diyerek konu ile ilgili bilgi verdi.

SAKARYA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Raporun sunumunun ardından konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, yapılan çalışmanın önemine değinerekSakarya için ciddi ve özverili hizmetlerinizden dolayı tebrik ederim. İnsanların doğduğu yere karşı bir muhabbeti vardır. Bizim de Sakarya ile olan gönül bağımız hiç kopmadı. Sakarya’yı anlattığınız bir fotoğraf çekmişsiniz. Hepinize teşekkür ederim.

Hizmetlerimiz açısından çok güzel bir altlık oluşturdunuz. Sakarya’yı yakından ilgilendiren ve çözüm bekleyen geliştirilmesi gereken konuları içeren bir rapor.  Sakarya’yı birlikte yöneteceğiz. Birlikte yönetim anlayışı ile hizmet ederek ve bu doğrultuda şehrimizin daha da gelişeceğine inanıyorum. Takım çalışması ile sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz.

45 yıldır aralıksız çalışan bir kardeşiniz olarak Sakarya için hayatımın geri kalanını vakfetmeye hazırım.” dedi.

ŞEHİRLE İLGİLİ HAYALLERİMİZ ÖRÜTÜŞÜYOR

Toplantının ikinci oturumunda İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Adayı Cihan Kolip ve İyi Parti yetkilileri iştirak etti.

Yapılan sunumun ardından konuşan Milletvekili Dikbayır, yapılan çalışmanın Sakarya için büyük bir önem taşıdığını belirterek “Şehrimizle ilgili hayallerimizin örtüştüğünü görmekten mutluluk duydum. Biz de şehrimizin gelişmesi adına belediyemiz için bir çalışma yaptık. Çalışmalarımız benzerlik gösteriyor. Bizim bu şehirle ilgili hayallerimiz var. Bu şehre ne katabiliriz diye çalışan STK’larımız var ve bu şehre bir şey katmaya gayret ediyorlar. Bizim sizlerden çok anlayacağımız, öğreneceğimiz şeyler var. İstişare anlayışı ile hareket edeceğiz. Çok emek verilmiş bir çalışma, çok teşekkür ederiz.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Adayı Cihan Kolip yapılan sunumdan memnuniyetini dile getirirken “şehrin ortak değerlerine hep beraber sahip çıkacağız. Şehrin sorunlarına yönelik istişare toplantısı için teşekkür ederime dedi. Kolip’ hazırladıkları proje taslakları hakkında bilgi verdi.

Toplantının son oturumuna katılan DSP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Eker, adaylara bu şekilde bir rehberlik etmenizden dolayı mutluluk duyduk.” Diyerek çalışmada emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Karabaş ise güzel bir örnek olacağına dile getirerek “İş dünyası, üniversitelerle ortak çalışmalar yapılırsa güzel hizmetler olur” diye konuştu.

ÖNCELİKLE KATILIMCI YÖNETİM

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un sunduğu raporda öncelikle birlikte ve katılımcı yönetim anlayışının önemine vurgu yaparak “Sakarya’daki meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, örgütlü ve örgütsüz tüm halk kesimlerinin işbirliği ve eşgüdüm anlayışı ile bir arada çalışmasını sağlayacak, toplumun her kesiminin görüş ve önerilerini karar süreçlerine dahil edecek  “katılımcı” bir yerel yönetim anlayışı istiyoruz.

İnanıyoruz  ki, birlikte ve katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde tüm bu sorunlar çözüme kavuşacaktır. Amacımız hiçbir kişi, kurum ve kuruluşu rencide etmek değildir. Tek sevdamız ve ortak yaşam alanımız olan Sakarya’nın çok daha yaşanabilir bir şehir olmasına katkı sunmaktır.” dedi.      

Rapor şu başlıkla altında detaylandırılarak çözüm önerileri sunuldu:

Sakarya’nın Bir Stratejik Planı Olmalı, Deprem Gerçeği Unutulmamalı, Kentsel Dönüşüme İhtiyacımız Var, Ulaşım Sorunlarına Modern ve Gerçekçi Çözümler Üretilmeli, Sosyal - Kültürel Hayatı, Çeşitlendirmeli ve Geliştirmeliyiz, Ticari - Sınai Hayatı Geliştirecek Projeler Üretmeliyiz, Uzun Vadeli ve Kat-İ İmar Planları Yapılmalı, Altyapı ve Çevre Yatırımlarına Önem Verilmeli, Modern Tarım Uygulamaları Hayata Geçirilmeli, Verimli Topraklarımızı Korumalıyız, Turizm Potansiyelimizden Yeterince Faydalanamıyoruz, Eğitim Çıtamızı Çok Daha Yukarılara Taşımalıyız, Hemşehrilerimiz Tedavi için İl Dışına Gitmemeli, Spor Şehrimizin Yaşam Biçimi Olmalı, Sakarya Müstakil Adliye Binası Sorunu Çözülmeli, E- Belediyecilik Hizmetleri Yaygınlaştırılmalı, İlimizde Mültecilerin Sayıları ve Sorunları Artıyor, Belediye Gelirlerini Artırıcı Çalışmalar Yapılmalı, Yarım Kalmış Projeler ve Kamu Yatırımları Hızla Tamamlanmalı.

NOT: Raporun içeriği haber basın kitinde yer almaktadır

 

Haber Tarihi : 6/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::