Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nu makamında ağırladı.

(SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya’nın güçlü bir lobi ile daha da gelişeceğine ve mevcut potansiyelini aktif bir şekilde değerlendireceğine vurgu yaptı.

Başkan Altuğ ve Sakarya Milletvekili Sofuoğlu, Sakarya’nın ekonomik gelişmeleri, şehirle ilgili yapılması gereken çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunurken Sakarya’ya değer katacak projeler ile ilgili de görüş alışverişinde bulundular.

Söz konusu ziyarette özellikle Akyazı’da bulunan Jeotermal suyu avantaja dönüştürmek amacı ile bölgede Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Altuğ, “Akyazı İlçesi’nde 1170 metrelerde 70 derece sıcaklığında bulunan jeotermal kaynağı değerlendirme yolunda girişimlere başladık. Doğal zenginliklerimizi aktif bir şekilde değerlendirerek suyun bulunduğu bölgelerde SATSO,  Sakarya Borsası, Akyazı Belediyesi, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret Borsası işbirliği ile bir Seracılık İhtisas OSB kurmayı planlıyoruz. Söz konusu çalışmamızın Akyazı bölgesine büyük bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Bu çalışma sadece Akyazı ilçesi ve Sakarya anlamında değil bölgesel ve ulusal nitelikte önemli bir çalışma olacak.” diyerek görüşlerini paylaştı.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ise “Seracılığın gelişmesi ile Akyazı’nın ekonomik ve ticari hayatında önemli gelişmeler bekleniyor. İlçemizdeki jeotermal kaynağın değerlendirilerek yapılması planlanan Sera Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de bu olumlu sonuçlardan biridir. Bölgemiz için çok doğru ve çok ciddi bir proje olacak” diye konuştu.

Ziyaret, Sakarya ekonomisi üzerine değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

 

Haber Tarihi : 6/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::