SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi İşletme Topluluğu (SÜİT) tarafından organize edilen programda Sakarya’nın potansiyeli ve kendi iş tecrübesini öğrencilere aktardı.

“HEDEFİMİZ SİZLERSİNİZ”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Cem Gün’ün de katıldığı programda öğrenciler iş dünyasının günümüz ekonomisi ve gelişmeleri hakkında düşüncelerini ilgi ile dinledi.

Oldukça yoğun katılım gerçekleştirilen toplantı da Akgün Altuğ’un konuşmaları ilgi odağı oldu. Salondakilerin kandillerini kutlayarak konuşmasına başlayan Altuğ, üniversitenin böyle organizasyonlarına seve seve dahil olacaklarını belirtti. Küçük bir işletmeden büyük iş adamına dönüştüğü hayat hikayesini de öğrencilerle paylaştı.

SATSO hakkında da bilgilendirme yapan Başkan Altuğ; “Sakarya’nın en büyük meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşuyuz. Sakarya’nın gelişimine sürekli katkı vermek görevimiz. Şehrimizin ekonomisiyle, eğitimiyle, belediyeciliği ile, kısacası her konularıyla ilgiliyiz.

BÜTÜN YOLLAR ROMA’YA ÇIKAR DERLER ANCAK BÜTÜN YOLLAR DA SAKARYA’DAN GEÇER”

“Sakarya’mız ülkemizin en şanslı illerinden biridir. Lokasyonu güzel, 4 mevsimi yaşayan, toprağı, suyu verimli ve insanı da çok zeki bir şehirdir. 1999 Depreminden sonra şehri en yaşanabilir şehir yapma çabasında olduk. Sakarya üreten bir şehir ve nüfusunun artmasındaki en önemli etken üretim artışıdır. Türkiye’de kendine yetebilen nadir şehirlerden biridir.

Sakarya Üniversitesinin ülkenin en güzel manzarasına ve havasına sahip olduğunu belirte Altuğ, en büyük amaçlarının üretimi ve ihracatı artırmak olduğunu ve bu nedenle girişimciliğe çok önem verdiklerini vurguladı.”

“Birçok projemiz var. Girişimci sayımızı sürekli artırmak istiyoruz. Hedeflerimiz de sizlersiniz. Yalnızca bir düşünce ile çok yol katedebilirsiniz. Eski zamanlarda girişimcilere destek hiç yoktu. Ancak günümüzde yeter ki bir fikriniz olsun, her zaman her yerde destek alabilirsiniz. Bu nedenle Fikirsepeti projemiz girişimcilere çok yardımcı olacaktır. En ufak bir fikriniz dahi olsa bile bu projemiz size çok destek sağlayacaktır. Üniversitemizde 3600 yabancı uyruklu öğrencimiz var ve bunlara yönelik UPEP Projemizi devreye soktuk. Bu öğrencilerimizi Ticaret Elçisi olarak eğitiyor ve hem öğrencilerimize istihdam sağlamış oluyoruz hem de ihracat yapan firmalarımızın işlerini kolaylaştırıyoruz.

Oldukça verimli geçen konuşmada öğrenciler Akgün Altuğ’a sorularını iletti.

 

 

 

Haber Tarihi : 10/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::