Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri üye ziyaretlerine devam ediyor.

İstihdam Seferberliği 2019 teşvik paketi ile ilgili kamuoyu ve üyelerin bilgilendirilmesi konusunda hassasiyet gösteren Başkan Altuğ ve Yönetim Kurulu üyeleri seferberlik kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, istihdam maliyetlerinin azaltılması ve rekabet gücünün arttırılması noktasında sağlanan destek ve teşvikleri Sakarya iş dünyasına anlatılıyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cancan Meyve Presleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini ziyaret etti.

Ekonomide, ticarette, üretim ve işsizlikle mücadelede yeniden başlatılan istihdam seferberliğinin getirdiği destek ve teşvikler konusunda bilgiler verilirken işletme sahiplerinden sektörleri ile ilgili öneriler dinlendi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, firma sahibi Tunç Özüuğurlu’yu istihdam seferberliği kapsamında teşviklerden faydalanarak istihdam sağlamasından dolayı tebrik etti.

Başkan Altuğ, “Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda işsizlik oranının istenilen seviyelere düşürülmesi için müteşebbis sayısının artması ve müteşebbislerin devlet ve özel sektör tarafından desteklenerek kalıcı olması ve ileriki kuşaklara aktarılabilen büyük şirketler konumuna gelebilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu gaye ile kamu kurum ve kuruluşları devlet teşvikleri, hibe ve destekler, bürokrasinin azaltılması vb. uygulamalar ile girişimcilerimizin yanında yer alırken; sivil toplum kuruluşları olarak bizler de üyelerimizin doğru bilgiye doğru zamanda ulaşarak yatırımlarını ve istihdamlarını artırmaları için gayret ediyoruz. Üyelerimizin bu teşvik paketinden faydalanmaları ve bu fırsatı değerlendirmeleri bizler için bu anlamda önemli. ‘’dedi.

Firma Yetkilisi Tunç Özüuğurlu ihracata büyük önem veren firmanın 5 kıta ve 30 ülkeye direk ihracat yaptığını belirterek firma üretiminin yüzde 50’sini ihraç ettiğini, öncelikli hedeflerinin dünyada kalitesi ile aranan bir marka haline gelmek olduğunu vurguladı.

Ayrıca hizmet vermeye başladıkları yıldan bugüne Sakarya Ticaret ve Sanayi Üyesi olduklarını ve SATSO’nun üyelere yönelik hizmetlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Özüuğurlu ayrıca, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında istihdam sağlamaya başladıklarını da sözlerine ekledi.


Haber Tarihi : 13/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::