Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altuğ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Vatan toprağını canından aziz bilmiş, kendisinden kat kat fazla olan düşmana aman vermemiş, en zor şartlar altında bize bu vatanı emanet etmiş bir neslin evlatları olmaktan gurur duyuyoruz. Sahip olduğumuz milli ruh, inanç ve bağlılık, Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınlara emin ve kararlı adımlarla yürümesinde en önemli güç ve dayanaklardan birisidir. Vatan ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden 18 Mart şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu kutsal ve değerli miras, nesiller boyu yarınlara emin adımlarla taşınacaktır.

Türk milleti, tarihi boyunca sahip olduğu manevi ruhu önce Çanakkale'de, sonra da milli mücadele döneminde ortaya koymuş ve bu toprakları sonsuza kadar bize vatan yapmıştır. Büyük Türk Milleti, söz konusu bu ruh ve inançla, milli mücadele yıllarında olduğu gibi tarihin her döneminde vatanın ve milletin bağımsızlığı uğrunda hiç bir taviz vermeden mücadele etmiş ve ilerlemiştir.

Zaferimizin 104.yılında yeniden dirilişin adı “Çanakkale” ruhunun hepimizin içinde yaşaması duyguları ile kısacık ömürlerine dünya tarihinin kocaman mücadelesini sığdırmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve eşsiz kahramanlarımızı minnet ve şükran ile anıyoruz.

Haber Tarihi : 16/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::