Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu üyeleri istihdam seferberliği ve istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere üye ziyaretlerine devam ediyor.

İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda ekstra hassasiyet gösteren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ,   üyeleri ziyaret ederek seferberlik kapsamında, istihdam maliyetlerinin azaltılması ve rekabet gücünün arttırılması noktasında sağlanan destek ve teşvikler hakkında detaylı bilgiler veriyor.

Oldukça verimli geçen ziyaretlerde üretim ve işsizlikle mücadelede yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla yeniden başlatılan istihdam seferberliğinin getirdiği destek ve teşvikler konusunda bilgiler verilirken işletme sahiplerinden sektörleri ile ilgili yaşamış oldukları sıkıntıları dinlenerek önerileri de alındı.

Söz konusu ziyaretlerle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Akgün Altuğ, “Biz ülkemize ve iş dünyamıza güveniyoruz. Günümüzde üretimin baş aktörleri olan iş dünyası temsilcilerine büyük görevler, sorumluluklar düşüyor. Devletimizin istihdam adına sağladığı bir dizi teşvikler var. Bunların her biri büyük fırsatlar. SGK ve maaş avantajı sağlayan birçok destekleme var.  Bu teşviklerin her geçen gün büyüyen ve gelişen Sakarya’nın kalkınmasına önemli katkı sunacağını dile getiriyoruz. Tüm üyelerimizin bu teşviklerden yararlanmasını önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

Başkan Altuğ ve SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaretler kapsamında Sunan Mobilya Firma sahibi Lütfü Sunman ve Bektem Temizlik Firması sahibi Ekrem Seçgin’i ziyaret ettiler.

İstihdam seferberliği kapsamında istihdam sağladıklarını belirten Lütfü Sunman “Şirketimiz ticari sorumluluk ile beraber, ticari ilişkilerin yanında sosyal ve beşeri ilişkilerin de bilinci ile müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Müşterilerimizin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerimizi çeşitlendiriyoruz. Üretimin ve sabırla çalışmanın esas olduğuna inanıyoruz.  Bu anlamda İstihdam Seferberliğinin bu iş dünyasına sunulmuş önemli bir fırsat olduğunun farkındalığı ile teşviklerden faydalandık. “ dedi.

Ekrem Seçgin ise İstihdam seferberliğinin ticari yaşamı canlandırmak üretime ara vermeden iş dünyasına katkı sağlamak adına önemli bir çalışma olduğunu belirterek teşekkür etti.


Haber Tarihi : 20/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::