Sakarya YİK’in konuğu Yüce oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde tüm illerde 5174 sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84’ncü maddesine uygun şekilde oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu Sakarya ayağında SATSO yönetimi ile ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde oluşturulan ve iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nın bu ayki konuğu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce ve Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever oldu.

Toplantı SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Altuğ, Yüksek İstişare Kurulu’nun amacı ve yapılması planlanan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KATILIMCI YÖNETİM

Başkan Altuğ konuşmasında SATSO öncülüğünde 12 meslek kuruluşu ile birlikte şehrin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik hazırlanan raporla ilgili kurul üyelerine bilgi vererek özellikle katılımcı yönetim anlayışından yana olduklarını belirtti. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ konu ile ilgili şunları dile getirdi:

“İlimizde bulunan 12 Meslek kuruluşumuzla Sakarya’nın öncelikleri, sorunları, çözüm önerileri konusunda meslek kuruluşlarının başkanları olarak bir araya geldik. Her meslek kuruluşu şehrin öncelikli sorunlarını belirleyerek, çözüm önerini dile getirdi. Şehirdeki büyük ve etkin meslek kuruluşları olarak bu sorunları ve çözüm önerilerini bir rapor haline getirdik. Tüm adaylarımıza sunduk. Oldukça faydalı bir çalışma olduğu konusunda geri dönüşler aldık. Bunun ilk maddesinde şehri birlikte yönetmek vardı.

Sakarya’daki meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, örgütlü ve örgütsüz tüm halk kesimlerinin işbirliği ve eşgüdüm anlayışı ile bir arada çalışmasını sağlayacak, toplumun her kesiminin görüş ve önerilerini karar süreçlerine dahil edecek  Katılımcı” bir yerel yönetim anlayışı istiyoruz. Şehrimizde ortak akıl ile “Birlikte Yönetim” anlayışının benimsenmesini talep ediyoruz. İnanıyoruz ki, birlikte ve katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde tüm sorunlar çözüme kavuşacaktır. Amacımız ve tek sevdamız ve ortak yaşam alanımız olan Sakarya’nın çok daha yaşanabilir bir şehir olmasına katkı sunmaktır. Hep birlikte hareket edersek ilimiz gelişir” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever ise, il başkanlığı görevinin tevdi edilmesinin ardından SATSO Meclis üyeliği kimliğini bıraktığını ancak iş dünyasının içinden gelen biri olarak iş dünyasının sorunlarının ve çözüm önerilerinin bilincinde olduklarını bu konuda hep birlikte gayret edeceklerini belirterek iş dünyasının desteğini de beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Sakarya ekonomisine yön veren iş adamlarından oluşan kurul, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye projeleri kapsamında kenti ilgilendiren konuları ele alarak sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerinde de bulundular.

KONU BAŞLIKLARI

Toplantıda Yüksek İstişare Kurulu üyeleri şehre yönelik belli başlı konuları ele aldı. Tarım sektörünün geliştirilmesi, OSB’lerin mevcut durumu ve yapılması planlanan çalışmalar, yeşil alanların korunması ve çoğaltılması, kentsel dönüşüm, ulaşım konusunda alternatif çözümler ve trafik sorunları, kent merkezindeki ticari yaşamın canlandırılması, eşraf kültürünün yaygınlaştırılması, devam eden yol çalışmalarının tamamlanması, hayvancılık sektörünün geliştirilmesine yönelik çözüm öerileri, büyükşehir gelirlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar, turizm alanlarının değerlendirilmesi ve var olan potansiyelin turizme aktif bir şekilde kazandırılması, devam eden demiryolu projesinin tamamlanması, kuzey bölgesi ile bağlantı sağlayacak alternatif yol güzergahlarının planlanması, fiber altyapı çalışmaları, kültürel sosyal yaşamın canlandırılması, bilim merkezlerinin artırılması, sağlık ihtiyaçlarının karşılanması gibi belli başlı konular ele alındı.

YÜCE PROJELERİNİ ANLATTI

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Yüksek İstişare Kurulu üyelerine projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Yüce yaptığı konuşmada “Önce düzen sonra kazan mantığı ile ilimizin öncelikli sorunlarına yönelik çalışmalar yapacağız. Ulaşım ağının rantabl hale getirilmesi için gayret edeceğiz. Her alanda master planlar çerçevesinde hareket edeceğiz.  Şehrimizin temel unsurları olan sanayi, siyasi ve kamu, üniversite ile işbirliğini sürekli kılarak ilimizi geliştirmek adına hep birlikte gayret edeceğiz. Tarım alanlarının korunması ve alternatif tarım ürünleri ile verimli tarım topraklarımızdan daha fazla istifade edeceğiz. Hayvancılıkta önde olan alanlarımızı destekleyerek büyümesine katkı sağlayacağız. Şehir merkezindeki ticari alanlarımızı geliştireceğiz.  Kültür ve sanat şehri bir il olmak için gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber Tarihi : 21/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::