Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çevre ve şehircilik Komisyonu Sakarya’da bulunan çevre mühendisleri ile bir araya geldi.

SATSO’da gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini Çevre ve Şehircilik Komisyon Başkanı Tuncer Açan ve Komisyon üyeleri gerçekleştirdi.

Çevre mühendislerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Çevre Mühendisleri istişare toplantısının ana gündem maddesini ilimizde Çevre Mühendisleri Odası il temsilciliği açılmasına yönelik talepler oluşturdu.

Söz konusu toplantıda konuşan çevre mühendisleri Sakarya’da bir meslek odasına ihtiyaç duyduklarının altını çizerek çevre ve çevre mühendisliği konusundaki gelişmeleri takip ederek kamuoyuna ve meslektaşların ilgisine ve bilgisine sunmak, üyelerin öğrenim sonrası gelişimleri ile ilgili çalışmalar yapmak, kurumsal ve uygulamaya yönelik olarak bilgi birikiminin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yayın, öğretim, eğitim, proje, seminer, sempozyum, kongre ve benzeri çalışmalar yapmak ve çalışmalara katılmak amacıyla çevre mühendisleri odası Sakarya il temsilciliğinin olması gerektiğini vurguladılar.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise, çevre Sakarya’da oluşan çevre ile ilgili konularda daha etkili bir şekilde çalışabilmeleri için mesleki bir kuruluşun olması çevre mühendisleri açısından önem arz ediyor.  SATSO Çevre ve Şehircilik Komisyonu’nun bu konudaki girişimlerini destekliyoruz. Sakarya’nın çevresel konuların çözümünde daha ekin olabilmesi adına bu girişimin takipçisi ve destekçisi olacağız.” dedi.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Tuncer Açan ise,  “Sakarya’mızın çevre mühendislerinin bilgi ve becerilerine her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Çevre mühendislerimizin de aynı şekilde bilgilerini toplumla paylaşabilecekleri ve mesleki problemlerini çözebilecekleri bir meslek odasına acilen ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Kocaeli bölge temsilciliğine bağlı olarak mesleki faaliyetlerini sürdüren çevre mühendislerinin il temsilciliği ihtiyaçlarını dinlediğimiz toplantımız istişare anlamında oldukça verimli geçti.  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Komisyonu olarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Sakarya artık kendi sorunlarını ve çözümlerini bir şehir bünyesinde çözmelidir. Bir başka meslek odasının kolu olarak faaliyet göstermesi çevre mühendislerinin etkinliğini ve sorunların çözümünü azaltmaktadır. Umuyoruz ki en kısa sürede çevre mühendislerimiz odalarını kuracaklar ve hem Sakarya’ya hem de ülkemize faydalı hizmetler üreteceklerdir.

 

 

Haber Tarihi : 29/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::