Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) işbirliği ile İhracatın Finansmanında Türk Eximbank konulu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO Meclis Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısı Eximbank Uzmanları Uğur Baltacı ve Ahmet Tosun’un sunumu ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk;

“Günümüzde üretmek ve ürettiğini yurtdışına satmak çok daha önemli hale bir gelmiştir. Bu süreçte de Eximbank’ın ihracatta önemi çok büyük. Konuşmacılarımızın girişimcilerimize çok katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’de ihracatçıya yönelik verilen desteklerden firmaların haberdar edilmesi ve Eximbank’ın ilimizde bilinirliğini artırmak için gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eximbank Uzmanı Uğur Baltacı, 2018 yılının Temmuz ayında SATSO bünyesinde faaliyete geçirdikleri irtibat bürosu ile fark yarattıklarını ve hedeflerini daha da yüksekte tuttuklarını belirtti. Eximbank’ın ülke genelinde 15 şube ve 14 irtibat bürosu ile hizmet verdiğini hatırlatan Baltacı, sadece ihracatçı firmalara destek için kurulmuş tek resmi kuruluşun Eximbank olduğunu ve faaliyetlerinin ihracatı artırmak için olduğunun altını çizdi.

“İhracatçılar en önemli başrol haline geldi”

Uzman Uğur Baltacı; “Eximbank olarak Yurtiçi Krediler, Uluslararası Krediler ve Alacak Sigortası olmak üzere 3 ana kalemde ve 30 farklı program ile finansman sağlamaktayız. Bizler için en yüksek cirolu firma ile en düşük cirolu firmalar da aynı değere sahiptir ve aynı oranlarda destek alabilmektedirler, herhangi bir ayrım söz konusu değildir.” diye konuştu.

Toplantıda katılımcılara,  kısa vadeli, orta uzun vadeli ve döviz kazandırıcı hizmetler kapsamındaki krediler, kredilendirme süreçleri ve ihracatçıların yükünü hafifletecek programlar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, ihracatta alacak sigortası programının fonksiyonları, kapsadığı risk faktörleri ve süreçleri hakkıda da detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

 

 

 

Haber Tarihi : 4/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::