Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı işbirliği ile  "Türkiye-AB İlişkileri: Gümrük Birliği ve Ötesi konulu seminer SATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıda, Türkiye ve AB arasındaki çok boyutlu ilişki, Türkiye’nin AB katılım sürecindeki son gelişmeleri, vize serbestliği konusu, gümrük birliğinin güncellenmesi, AB ile mali işbirliği, Türkiye’nin katıldığı AB programları gibi konular İKV temsilcileri tarafından detaylı şekilde anlatıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş’ın açılış konuşması ile gerçekleştirilen toplantıya üyeler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Seminerde, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İktisadi Kalkınma Vakfı Strateji ve İş Geliştirme Müdürü M. Gökhan Kilit ve İktisadi Kalkınma Vakfı Araştırma Müdürü Çisel İleri konu ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

“AB ile kurumsallaşan bir işbirliğimiz var”

İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, “ İktisadi Kalkınma Vakfı olarak 2 yıldır çeşitli illerde bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirterek İKV hakkında bilgi verdi. Nas konuşmasının devamında “İktisadi Kalkınma Vakfı (IKV), 1965 yılından bu yana Türkiye’nin dış ilişkileri ve özellikle Avrupa Birliği sürecini yakından izleyen, ürettiği 300’e yakın yayın, dergi, bülten ve raporun yanında düzenlediği seminer ve projeler ile konuyu iş dünyamız adına araştırıp, düşünce üreten bir kuruluştur. “AB ile kurumsallaşan bir işbirliğimiz var” dedi.

Söz konusu programda; Türkiye’nin A.B ile ilişkilerinde güncel gelişmeler ve beklentiler, ticaret mallarının serbest dolaşma özgürlüğü ve ilişkilerin günümüzdeki mevcut durumu, Türkiye’nin AB ile ticaret hacimleri, AB ile ilişkiler sürecince artılar ve eksiler, ikili ticaret verileri, vize serbestliği süreci ve AB ile gümrük birliğinin önemi ve özellikleri konularına da değinildi.

 

 

Haber Tarihi : 4/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::