Sakarya için katma değer oluşturmak üzere kurulan, Kamu kurumları, Üniversiteler, Meslek Odaları ve Örgütleri ile STK temsilcilerinden oluşan Sakarya  Sinerji Grubu  aylık toplantısını Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Reisoğlu Restoran’da  gerçekleştirdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli ile Kosova Üniversitesinden akademisyenleri, SATSO Yönetim Kurulu Başkan A. Akgün Altuğ’un da katıldığı Sakarya Sinerji Grubu Toplantısında özellikle İstihdam Seferberliği 2019 programı ile ilgili görüş alışverişinde bulunularak SAGİF Fuarı hakkında değerlendirmeler yapıldı

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada İlimizin dinamiklerini harekete geçirme açısından böylesi toplantıların çok faydalı olduğunu hissettiklerini ve gördüklerini ifade ederek “Üniversitelerimizden kamu kurum-kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızdan iş adamlarımıza kadar geniş bir yelpazeyi ilgilendiren herkesi bu masa etrafında toplayabilmek büyük bir başarıdır. Bu mutlaka bir iradenin ve kararlılığın sonucu olarak bugüne kadar sürdürülebilmiş, her geçen gün de alanını genişletiyor. Demek ki ihtiyaç duyuldukça belki bu salonun bile artık yeterli gelmeyecektir. Bu grubun içerisinde yer alan tüm arkadaşlarımıza yapmış oldukları çalışmalarda başarılar diliyorum. Güzel örneklerin paylaşılmaya ihtiyacı olduğunu, bu güzel örneklerin geleceğe ait ümidimizi, heyecanımızı ve şevkimizi artıracak hususları içerdiğine inanıyorum” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise İstihdam Seferberliği 2019 çalışmaları hakkında bilgi vererek ilimizde istihdamın söz konusu seferberlik kapsamında her geçen gün arttığını ve bu rakamların nitelikli bir şekilde yükselmesi için kurumsal işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

Başkan Altuğ konuşmasında “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganı ile başlatılan ve tüm ülke genelinde yayılan çalışmalar kapsamında ilimizde de İş- Kur SGK işbirliği ile programın faydaları konusunda faaliyetler yürütüyoruz. Biz de diyoruz ki; ‘Burası Sakarya Burada İş Var’.

 25-27 Nisan tarihleri arasında İlimizde düzenlenecek olan ve iş arayanlar ile işverenlerin buluşturulduğu Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları istihdam fuarının bu yılki ana teması, İstihdam Seferberliği kapsamında “Burası Sakarya Burada İş Var” olarak planladık. SAGİF İstihdam Fuarı’na bu yıl yaklaşık 100 firma ile 20’ ye yakın sivil toplum kuruluşu ile kamu kurumunun katılmasını hedefliyoruz.

Bu fuar hem iş arayana hem de eleman ihtiyacı olan firmalara büyük bir destek sağlıyor. İstihdam Seferberliği ile de SAGİF fuarından daha fazla firmanın faydalanacağına inanıyoruz. İşverenlerimizi ve iş arayanları üretime, ihracata ve istihdama destek olmaları bakımından fuara katılmaya teşvik ve desteklerden yararlanarak iş imkânlarını değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.

İŞ Kur İl Müdürü Tekin Kaya da İstihdam Seferberliği 2019 teşvik programı ve SAGİF Fuarı hakkında Sakarya Sinerji Grubu üyelerine bilgi verdi.

Kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla belirli aralıklarla toplantılar düzenleyen grup üyeleri, alanlarında yapılan faaliyetlere ilişkin bilgiler verirken, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) proje ve faaliyetleri ile KOSGEB teşvik ve desteklerine dair gelişmeler de paylaşıldı.

 

 

 

Haber Tarihi : 11/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::