Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti.

Söz konusu ziyaret kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yapılan Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM)’i inceledi.

Sanayiye, beklentileri doğrultusunda personel yetiştirebilmek, günümüz koşullarının gereği olarak; çalışanların istihdamda sürekli kalabilmesi için yaşam boyu eğitim ile desteklenme ihtiyacı, bireylerin istihdam edilebilirlik derecesinin arttırılmasının günümüz teknolojisine uygun, esnek ve pratik teknik eğitimle sağlanabilir olması amacıyla kurulan ve yürütülen BUTGEM modelinin Sakarya’ya uygulanabilirliği üzerine istişarelerde bulunuldu.

Söz konusu ziyarette Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,  oda faaliyetleri hakkında bilgi vererek 102 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan SATSO’nun 12 binin üzerinde faal üyesi, 34 meslek komitesi ve 87 meclis üyesi ile hizmet ettiğini ifade etti.

Başkan Altuğ, “Sakarya, nüfus olarak 1 milyonu aşmış bir şehir. Depremden sonra ciddi nüfus artışı ile karşı karşıyayız. Üreten bir şehiriz. Ticaret ve hizmet sektörü kent ekonomisinin yüzde 59’unu oluşturuyor. Sanayinin şehrimizdeki payı yüzde 24. İhracatımız 6 milyar dolar seviyesinde. Ülke olarak tek çıkış yolumuz üretmek ve ihracattan geçiyor. Bu bilinçle üretmek ve ürettiğimizi dünyaya satmak zorundayız. Otomotiv endüstrisi, makine, raylı sistemler ve savunma sanayi öne çıkan sektörlerimizdir. Şu anda OSB’lerimizde 50 bin kişi istihdam ediyoruz. İhracatçı sayımız şu anda 400 civarında. Bizim gayemiz, ihracatçı sayımızı 1.000’e ve ihracatımızı da 10 milyar dolara çıkarmak. İhracatta ilk 5 il arasına girmek istiyoruz. Girişimcileri destekliyor ve onları yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. Şu anda 9 olan OSB sayımızı 11’e çıkarmayı da hedefliyoruz. Bursa Ticaret ve Sanayi Odamızın gerçekleştirdiği projeleri de yakından takip ediyoruz. BTSO ihracattan istihdama mesleki eğitimden dijital dönüşüme yönelik önemli çalışmalara imza attı. BTSO’nun projelerini Sakarya’da da hayata geçirmek istiyoruz. İmzaladığımız stratejik işbirliği protokolünün her iki kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek BTSO olarak Bursa iş dünyasının ihracat, katma değerli üretim ve nitelikli istihdam noktasında büyük tecrübeye sahip olduğunu kaydetti.

Başkan Burkay, 15 milyar dolara yakın ihracat performansı, 21 Organize Sanayi Bölgesi ve sahip olduğu üretim tecrübesi ile Bursa’nın Türkiye’nin kalkınma hedeflerine katkıda bulunan lider kentlerden biri olduğunu söyledi.

Haber Tarihi : 3/5/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::