Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Down Sendromlu Özel Milli Yüzücü Fatma Çağla Demir’i ağırladı.

Bu önemli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akgün Altuğ, “ Sporu ve sporcuyu her zaman desteklemeye gayret ediyoruz. Özellikle Çağla kardeşimizin başarıları ve kazandığı madalyalar, ülkemizi Avrupa’da gururla temsil etmesi bizleri çok mutlu ediyor ve göğsümüzü kabartıyor. Bu azmi ve başarısı down sendromlu kardeşlerimizin neleri başarabileceğine, onlar için hiçbir engel olmadığına en büyük örnektir. Daha nice madalyalar ve kupalar kazanacağından hiçbir şüphemiz yok. Bu başarılarını takdir ediyor ve bizlerin her zaman arkasında olduğumuzu unutmamasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

2011 yılında teknik olarak yüzmeye başlayan ve 2013 yılında ülkemizin ilk down sendromlu milli yüzücüsü olarak Avrupa Şampiyonası’na katılan Fatma Çağla Demir ise antrenörü ve babası ile birlikte çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun bu yıl düzenlediği Türkiye Yüzme Şampiyonasında, 8 yarışmada 8 altın madalya kazanarak büyük bir başarı göstererek ülkemizi dünya yüzme arenasında 5 kez temsil ederek en fazla milli olan yüzücü konumunda bulunan başarılı sporcu, SATSO Yönetimine hedefinin ülkemizi uluslar arası temsil etmenin büyük bir gurur olduğunu belirtti.

Fatma Çağla Demir, bu yıl milli takım bünyesine girerek kazandığı madalyalara yenilerini eklemeyi ve başarılarını daha da geliştirmeyi hedeflediğini belirterek “Benim tek rakibim kendimim. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

 

Haber Tarihi : 15/5/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::