Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında üniversite sanayi işbirliği kapsamında lisans ve ön lisans öğrencilerinin firmalarda uygulamalı eğitim alabilmeleri ve işyeri uygulamasına yönelik 3+1 ve 7+1 Projesi protokolü imzalandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık arasında SATSO’da imzalanan 3+1 ve 7+1 Projesi Protokol töreninde, projenin ilk günden itibaren sürekliliği ve Türkiye’ye örnek teşkil eden niteliğinden dolayı özel bir işbirliği projesi olduğu dile getirildi.

Türkiye’de örnek olan ve öğrencilerin mesleki nitelik kazanmalarına katkı sağlayan proje, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve SATSO arasında,  SUBÜ öğrencilerine yönelik ilk defa imzalandı.

Törende konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, nitelikli istihdamın ve kaliteli işgücünün kazandırılması için üniversite sanayi işbirliğinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Başkan Altuğ, “Nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalara önemli  bir altlık oluşturan 3+1 ve 7+1 Projemiz, uzun yıllardır öğrencilerimizin ihtiyaca yönelik olarak firmalarımızda bir dönem boyunca staj yapmalarını kapsayan bir çalışma. Üniversite ve iş dünyası işbirliği kapsamında yürütülen projemizin protokolünü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile birlikte imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz. Öğrencilerimize ve firmalarımıza da hayırlı olsun. Bu başarıların daha da artarak devam etmesini arzuluyoruz. Söz konusu çalışma ile mezun olduğunda meslek sahibi nitelikli kişiler yetiştirmiş olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık  “Belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştiren fakülte ve meslek yüksekokullarımızdaki öğrencilerimizin iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla üniversite-sanayi, kurum kuruluş ve iş dünyası işbirliğimizi ülkemizin hizmetine sunabilmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.

Üniversitemizin imzaladığı ilk protokolün de SATSO ile yapılmış olması da ayrıca sevindirici bir husus. Örnek  olan uygulamalı eğitim projemizi yeni üniversitemizde daha da geliştireceğimize inanıyoruz, başarılı sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz.

 

Haber Tarihi : 29/5/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::