Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Türk Milleti'nin vatan sevdasının ölçülemez derecede olduğunu belirten Başkan Akgün Altuğ şunları dile getirdi.

" Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir: Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz.

15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi. Demokrasimiz ve kurumlarımız kaba kuvvete teslim olmayacak kadar olgunlaştıklarını kanıtladı.

15 Temmuz gecesi unutulacak veya unutturulacak bir hadise değildir. Milletimiz o gece bayrağına ve vatanına sahip çıkmış, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bu milletin en kutsalı olan inançlarını kullanarak bu millete ihanet edenler, anladılar ki; ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birlikteliğini bozamayacaklar.

15 Temmuz, alışılmış bir darbe girişiminden öte, doğrudan ve kanlı bir işgal girişimi olması sebebiyle sadece bizim değil, bulunduğumuz coğrafyanın her bakımdan kaosa sürüklenmesi amaçlamıştır. Ancak Türk milleti demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi. Türkiye cumhuriyeti devletini, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bunu tüm dünyaya gösterdik, bizden sonra çeşitli ülkelerde yaşanan darbe girişimlerinin halk iradesiyle engellenmesine de örnek teşkil ettik. Ne mutlu bize.

Demokrasinin, Milletimizin ve Devletimizin Yanındayız

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini şiar edinen üst birliğimiz TOBB  ve iş dünyası temsilcisi Oda-Borsa camiası olarak demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.

100 sene önce kahraman ecdadımız “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek İstiklal Harbinin adeta ilk kıvılcımını yakmıştı. 15 Temmuz 2016 gecesi aynı ilkeyle ve birlikte hareket eden Türk Milleti bir büyük felaketin önüne geçmiş oldu.

Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız.

Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Bizler ki birçok özgürlük sınavı vermiş, birçok bedeli canıyla ödemiş bir milletiz. Hiçbir meselenin bizlerin birlik ve beraberliğine olan inancını zedelemesine izin vermemeliyiz.

Feraset ve sağduyu içerisinde bu elim hadiseyi önleyen başta asil milletimiz olmak üzere, askerimize, polisimize ve tüm kurumlarımıza şükran duyuyoruz. Bu uğurda vefat eden kahraman demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Allah milletimize bir daha böyle günler göstermesin.’’

Haber Tarihi : 14/7/2019
PAYLAŞ
Son Haberler ::