Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, bankaların faiz indirimi politikası ve kredi yapılandırmaları konusunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasını desteklediklerini dile getirdi.

Başkan Altuğ yaptığı açıklamada Merkez Bankası’nın faiz indiriminin iş dünyasına moral verdiğini belirterek Merkez Bankası para politikası kurulunun politika faizini indirmesinin ardından bankaların da faiz indirimine yönelmesinden memnuniyet duyduklarını ancak küresel rekabet anlamında bakıldığında iş dünyası adına yeterli derecede yansıtılmadığını ifade etti.

Başkan Altuğ, iş dünyasının her zamankinden daha çok desteklenmeye ihtiyacı olan bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek “TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun politika faizindeki indirimin bankaların kredi faizlerine yeterince yansıtılmadığı ve kredi yapılandırmaları ile iş dünyasına finansal kaynak sağlanması gerektiği görüşünü destekliyoruz.”

Elini taşın altına koyarak üretmeye, istihdam sağlama, ekonominin nabzını yükseltmeye gayret eden iş dünyasının banka faiz indirimleri ve kredi yapılandırmaları ile ekonomiye ciddi katkılar sağlamaya devam edeceğine inanıyoruz. Ülkenin gelişmesine hizmet eden reel sektörü canlandırmak için hep birlikte gayret etmeliyiz. Bankalarımız bu dönemde, her zamankinden daha fazla iş dünyasının yanında olmalılar. Tabloya bakıldığında ekonomik gelişmenin ve gelecek vizyonunun yönü iş dünyasının elindedir.

TOBB Başkanımızın da belirttiği gibi; ‘Hepimiz aynı gemideyiz, birlikte çalışalım, yapısal reformları hızla bitirelim. Üretimin, istihdamın, yatırımların önü açılsın, Türkiye'nin önü açılsın.”

 

 

Haber Tarihi : 12/9/2019
PAYLAŞ
Son Haberler ::