Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında motorlu araçlar teknolojisi alanında nitelikli elemanlar yetiştirmek için firmalar ile koordineli eğitim konusunda bir işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol toplantısına Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SATSO 21. Meslek Komitesi Başkanı Taner Belge işbirliği yapılacak firma temsilcileri ve her iki kurumdan yetkili temsilciler katıldı.

İmzalanan protokol ile otomotiv sektörünün; servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi ve motorlu araç teknolojisi alan öğretmenlerinin gelişen teknolojileri yakından takip edebilmeleri amaçlanırken aynı zamanda, SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin teknik eğitim kalitesini arttırarak, öğrencilerin Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde ve Otomotiv Boya Dallarında, yeni teknolojilere adaptasyonu amaçlanıyor.

Protokol imza töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, sektörün ilin geleceği açısından önemine değinerek  “ Otomotiv sektörü şehrimizin can damarı ve sürekli istihdam sağlayan, bir o kadar da nitelikli istihdama da ihtiyacı olan bir sektör. Şehrimiz otomotiv alanında gerçekten oldukça ilerlerdi, yenilik ve ar-ge anlamında öndeyiz. Yeni kurulacak galericiler sitesi ile otomotiv ticaretinde de üst konumlara yükseleceğiz. Öğrencilerimizin bu sektöre yabancılık çekmeden eğitimlerini görebilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bu tür projelerle öğrenciler, yetkili firmalarda mesleği daha faydalı ve doğru öğrenmiş olacaklar. Sadece teorik değil, pratik eğitim ile de nitelik kazanacaklar. Sektöre katkı sağlayacak, geleceği parlak gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Gelecekte gençlerimiz bizlerin yerini alacak ve bu şehir için hizmet edecekler. İddialı bir şehir için, iddialı gençler yetiştirmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Firmalarımıza da projelere ve istihdama verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SATSO ile birçok işbirliğine imza attıklarını ve SATSO’dan her zaman destek gördüklerini vurgulayarak “Gerçekleştirdiğimiz bu protokol ile Sakarya’da hızla gelişmeyi sürdüren otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetişmesi sağlanacak. Firmalarda staj yapan öğrenciler maalesef çoğu zaman aidiyet duygusu yaşayamıyor. Yeni nesil gençlerimiz nasihatlerden çok işlevlere göre hareket ediyor. Öğrencilerimize nitelik kazandırma anlamında bu proje önemli bir yere sahip.”

“Pratik eğitim ile teorik eğitim birbiri ile aynı hızda ilerlemeli. Sanayimiz, teknolojimiz çok hızlı gelişiyor ve eğitimi de aynı hızda geliştirmeyi hedefliyoruz. Onları eğitmek bizlerin görevi ancak en önemlisi onların da ne istediğidir ve neleri başarabileceğidir. Hastalarını sevmeyen doktorlar, çocukları kendi evladı gibi görmeyen öğretmenler, ve adalet duygusu gelişmemiş hâkimler yetiştirmemeliyiz. BU yüzden çocuklarımızı yapacakları işlere alıştırmalı ve sevdikleri işi yapmalarını sağlamalıyız. Soru çözen değil sorun çözen bir nesil yetiştirmek istiyoruz.” diye konuştu

 

Haber Tarihi : 17/9/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::