Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve meclis Başkanı Talip Kuriş, SATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren 34 meslek komitesi başkanları ile bir araya geldi.

Meslek Komite Başkanları istişare toplantısında komitelerin çalışmaları, faaliyetlerinde gelinen süreçler, sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ,  komitelerin çalışmalarının önemine değinerek “Bizler göreve geldiğimiz ilk günden beri, katılımcı yönetim anlayışının hakim olması için, temsil ettiğimiz 10 bini aşkın sayıdaki aktif üyemizden aldığımız destekle, canla başla çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde ilkemiz, sorumluluk duygusuyla hareket etmek ve temsil ettiğimiz kitlenin menfaatlerini savunmak oldu.

SATSO Yönetimi olarak Sakarya’nın birçok kurumu ile işbirliği içerisindeyiz. Aynı şekilde de bünyemizde faaliyetlerimizi yürüten meslek komitelerimiz ile de işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütmeye gayret ediyoruz. Birçok konuda komitelerimiz sayesinde yol aldığımızı belirtmek istiyorum.  Özellikle komite toplantılarında alınan kararlar ve yapılan çalışmalar neticesinde yönetim kurulumuz girişimlerde bulunmaktadır. Yaptığınız faaliyet talepleri de, aynı şekilde değerlendirilerek yıl boyunca çalışma takvimlerimizde yer alıyor ve gerçekleştiriyoruz.

 Bizler sadece ekonomik konularla değil şehrin her türlü konusu ile ilgili bir kuruluşuz. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz bu türlü toplantılarla komitelerimizin birbiri ile ilişkisini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Üye veri güncellemesini devam ettiriyoruz herkes ulaşmayı çalışıyoruz. Komitelerimizin sorunları ve çözüm önerileri bizler için önemli” diye konuştu.

SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ise şunları dile getirdi: “Komitelerimiz; tüccarımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerdir. Yani iş dünyası ve şehrin nabzını sizler, bizler tutuyoruz. Bizler gücümüzü birbirimizden alarak oluşturduğumuz sinerjinin farkındayız ve bu anlayışla daha başarılı işlere imza atacağız.

Yaptığımız istişare toplantılarında hedefimiz komite başkanlarının üyelerle olduğu kadar birbirileriyle de iletişimini sürekli kılmak sektörel sorunları dile getirip aynı zamanda ortak sorunları tespit etmektir. Odaların başarılı olması meslek komitelerinin somut çalışmalar yapması ile mümkün olmaktadır.  Bu sebeple eğer ortada bir başarı varsa bu başarı sizlerin gayretleriyle olmuştur. Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyo - ekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, etkin ve örnek çalışmaları bizleri mutlu etmektedir.  Hep birlikte takım oyunu oynayarak Sakarya’yı bir üst lige çıkaracağımıza inanıyorum.”

Toplantıda komiteleri adına konuşan Komite Başkanları sektörel sorunları, çözüm önerileri ve değerlendirmelerde bulundular.

 

Haber Tarihi : 17/9/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::