Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ makamında İnsan Kaynakları Profesyonelleri Derneği (PİKDER) Yönetim Kurulu’nu ağırladı.

Dernek faaliyetleri, yapılanması hakkında bilgi  veren PİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Emre Uğur; “PİKDER, insan kaynakları profesyonellerini bir çatı altında toplayarak başta ilimizdeki üniversite öğrencilerine, üyelerine ve şehrimize fayda sağlamak amacıyla kurulmuştur. Kurulmasından bu yana geçen 2 ay içerisinde yaklaşık 50 farklı şirkette çalışan 140’ın üzerinde insan kaynakları profesyoneli üyeliği gerçekleştirilmiştir.

Başta Sakarya Üniversitesi olmak üzere Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile iş birliği çerçevesinde projeler planladık. SATSO’nun desteği ve işbirliği ile de  şehrimizde işverenler tarafından beklenen niteliklerinin tespiti ve uygun eğitimlerin oluşturulması, nitelikli personelin ilimize transferi için uygun koşulların oluşturulması, durum analizi yapabilmek için İnsan Kaynakları Bölge raporunun oluşturulması çalışmaları yapmayı planlıyoruz. SATSO’nun kurumsal desteği ile çalışmalarımıza devam etmek hedefindeyiz” dedi.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “ Yapılan, planlanmış ve SATSO işbirliği ile yapılabilecek tüm faaliyetler şehrimize katkı vermesi açısından çok güzel gelişmelerdir. Şehrimize katma değer sağlayacak faaliyetleri desteklemekten memnuniyet duyarız. Bizler kuruluş amacımız neticesinde bu şehrin her tabakasına yönelik şehrimizi geliştirme projelerine destek ve önem veriyoruz. Sakarya’nın gelişen ekonomisi için projelerimiz ile bu şehrin üretim hacmini genişletmeye ve ihracatını artırmaya yönelik çalışmalarımızda bu tür çalışmaların katkısı olacaktır. İnsan kaynakları profesyonellerinden oluşan bu dernek, şehrimize yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yeterli insan kaynağı bulabilme sorularının cevaplaması konusunda da etkili olacaktır. Bu sayede de en başta kazanan Sakarya olacaktır.” ifadelerini kullandı

 

Haber Tarihi : 3/10/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::