Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının işbirliği  ile “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri” gerçekleşti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen seminere SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk ve katılımcılar iştirak etti.

 Seminerde Sakarya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yadigâr Ekerbiçer ve Sakarya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi personeli Sosyolog Lütfiye Yiğit konuyla ilgili katılımcılara detaylı  bilgi verdi  

 Sakarya Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi Müdürü Yadigâr Biçer yaptığı konuşmada Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hakkında bilgi vererek “2016’dan beri aktif bir şekilde hizmet veriyoruz. Oluşturduğumuz Sakarya İl eylem planlarının 46 tanesini aktif hale getirdik. 2017 yılı kadın cinayet oranlarında ne yazık ki Sakarya ilk sıralarda yer alıyor. Şiddet her tabakada mevcut, sadece kadınlarımız ile değil erkeklerimiz ile de ilgileniyoruz. Şiddet uygulayan bireye denetimli serbestlik ile birlikte öfke kontrol eğitimi veriyoruz. Barınma, istihdam, sağlık, hukuki ve psikososyolojik destek veriyoruz. 0-6 yaş çocuklara kreş yardımı sağlıyoruz. Kadınlara kendi ayakları üzerinde durması için yardımcı oluyoruz. Amacımız farkındalık yaratmak. Şu ana kadar 46 kadına ev açtık. Elektronik kelepçe için pilot il seçildik. Bizler çalışmalarımıza bu yönde ve daha fazlasını yaparak devam ederken sizlerden isteğimiz bu gibi durumlarda sorunu ALO 183 destek hattına bildirmeniz ve ihbar etmeniz. Bu sorunun ortadan kalkması için işbirliği ve desteğe her zaman ihtiyacımız var.” dedi.

Uzman Sosyolog Lütfiye Yiğit ise kadına şiddetin önlenmesine yönelik yapılan farkındalık çalışmaları hakkında bilgi vererek  “Ülkemiz kadın hakları konusunda kurulduğundan beri dünyadan ileri konumdadır. Ancak son yıllarda oldukça artan kadına şiddet sadece ülkemizde değil, büyük bir dünya sorunu haline gelmiştir. Eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlarda kadınlarımız dezavantajlı bırakılıyor. Bu dezavantajlı konum ayrımcılık ve eşitsizlik olarak ortaya çıkarken bu da kadına yönelik şiddeti ortaya koyuyor. Dünyada 1,4 milyon insan şiddetten hayatını kaybediyor. Şiddet daha çok kadın, çocuk, yaşlı, engelli, evsiz ve mültecilere yönelik oluyor. Şiddeti daha yaygın yaşayanlar kadınlar ve bu durum kadınların sağlığını bozuyor, özgüvenini kırıyor. Uygulamalarımızdan biri olan KADES mobil uygulamasını akıllı telefonlarımıza indirerek TC kimlik numaraları girildiğinde kısa bir süre içinde civarda bulunan polis ekipleri bulunduğunuz noktaya geliyor. Bu uygulama insanlar tarafından fazla bilinmiyor, hep birlikte bunu yaygınlaştıralım.” dedi.

Haber Tarihi : 3/10/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::