Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası-Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ‘İşletmeler için Transfer Fiyatlandırması ve Örtülü Sermaye Hakkında Bilinmesi Gerekenler’ konulu Vergi Workshop’u gerçekleştirildi.

SATSO Konferans Salonunda düzenlenen Workshop’ta, Özbek CPA Vergi Direktörü İlkay Varol ve Özbek CPA Yönetici Ortak Mali Müşavir Sema Özbek Yay, mevzuat kapsamında ceza riskini en aza indirmek ve yapılması gereken işlemler ile yatırım ve vergi teşvikleri hakkında bilgileri katılımcılara aktardılar.

Programda konuşan Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) İş Geliştirme Uzmanı Zuhal Şencan, Oda’nın işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilgilendirme ve eğitim seminerlerini yılda birkaç kez düzenli olarak organize ettiklerini ve toplantının ayrı konularda geliştirici hedefinin olduğunu dile getirdi. Bakanlıklar ile ortak düzenledikleri eğitimlere de değinen Şencan, işbirliği için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkür etti.

Özbek CPA Vergi Direktörü İlkay Varol konuşmasında, transfer fiyatlandırma ve örtülü sermaye, firmaların bu konuda dikkat etmesi gereken noktalar ve çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları konularında katılımcıları bilgilendirerek; “Vergi mevzuatı konusunda uluslararası platforma uyum çerçevesinde çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Program, grup içi faturalandırma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve yatırım ile vergi teşvikleri hakkında sunumun ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 4/10/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::