Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), 2019 yılı için planlanan eğitim takvimi kapsamında, üyelere yönelik “Tedarik Zinciri Yönetimi” eğitimi düzenlendi.

SATSO ve KALDER iş birliği ile düzenlenen eğitimde KALDER eğitmenlerinden Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, tedarik zinciri kavramı ve yönetimi, tedarik zinciri yönetiminin ilke ve stratejileri ile depolama ve lojistik çözümleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Söz konusu eğitimde ayrıca, lojistik tasarımlarında sistemsel özellikler, taşınacak ürüne yönelik çözümler, tedarik zinciri yönetiminin sektöre yararları ve lojistik yönetimi ile tedarik zinciri yönetimi arasındaki farklılıklar gibi birçok konuya değinen Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, lojistikte her boş alandan faydalanmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, “Lojistikte çok önemli olan bir konu da az bir yer ile çok ürün taşımanın yolunu bulmaktır. Lojistiğin en büyük özelliği malı birimleştirmektir. Bu netice ile ortaya çıkan palet ve konteynır teknolojisi bu sektörde devrim yaratan buluşlardan bir tanesidir. Artık her şey gibi lojistikte gelişiyor ve günümüz teknolojisine, tasarruf politikalarına ayak uydurma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ürünün tipi, ambalajı, ebatı, ağırlığı ve raf ömrü gibi daha birçok etmen taşımaya direk etki etmektedir ki artık lojistik sektörü daha akılcı ve yeni çözümler aramakla meşgul. Artık maksimum verimi alabilmek için her ürüne ayrı taşıma çözümleri üretmek gerekiyor. Bunlara yönelik çözümler oluşturulduğu zaman tasarruf da sağlanacak demektir.” ifadelerini kullandı.

Oldukça verimli geçen eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Haber Tarihi : 15/10/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::