Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Sakarya İl Müdürlüğü işbirliği ile “Yurtdışı Pazar Destek Programı” bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

SATSO Konferans Salonu’nda yapılan seminerde KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu, ‘Yurtdışı Pazar Destek Programı’ ve ‘İşletme Değerlendirme Raporu’ hakkında bilgileri katılımcılara aktardı.

Yurtdışı Pazar Destek Programı’ nın amacı ve uygulama şekli ile başvurunun nasıl ve ne şekilde yapılacağı hakkında bilgi veren KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu, “KOSGEB olarak KOBİ’lerimize yönelik birçok faydalı desteklerimiz mevcut. Bu destekleri çeşitli kurumlarda verdiğimiz seminerler ile tanıtmaya ve daha fazla kişinin faydalanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yurtdışı Pazar Destek Programı ile KOBİ’lerimizin yurtdışına açılmalarına veya ihracat ile uluslararası pazarda faaliyet gösteren firmalarımızın faaliyetlerini daha da geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Projemiz ile KOBİ’lerimize sağladığımız; personel giderleri desteği ile istihdam yaratmaya, yazılım ve donanım giderleri desteği ile teknolojik çalışmalarına, tanıtım giderleri desteği ile kendilerini tanıtmalarına, hizmet alımı giderleri ile danışmanlık ve eğitimlerine, yurtdışı fuar ve seyahat giderleri desteği ile de yurtdışında kendilerini tanıtmaları konusunda destekler veriyoruz. Program kapsamında en az 6 aylık bir proje sürecinin olması şartını uygulayıp 300 bin TL’ye kadar destekler sunuyoruz.”

İşletme Değerlendirme Raporu hakkında da kısa bilgi veren Onur Kurtçu, “Firmalarımızın ülke içerisinde veya bulundukları bölge içerisindeki sektörel konumuna yönelik bir rapor olan işletme değerlendirme raporu ile KOSGEB olarak firmalarımızı bu rapor neticesinde değerlendiriyoruz. Firmalarımız kendi değerlendirme raporlarına E-Devlet uygulaması üzerinden rahatlıkla ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

Katılımın yoğun olduğu programın ardından katılımcılar programın faydalı olduğuna dikkat çekerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Sakarya İl Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

 

 

Haber Tarihi : 18/10/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::