Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Dünyanın en kutsal vazifelerinden birini yapan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ açıklamasında, “Dünyanın en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Sorumluluğu diğer mesleklerle kıyaslanamayan, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını, donanımlı bir neslin oluşmasının temeli olan öğretmenlerimize, gösterdikleri fedakârlıklar için şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler; yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.’ sözlerini hatırlatan Başkan Altuğ, “Öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştiren ve onların bilinçle şekillendirilmesine yön veren kutsal bir meslek grubunun mensuplarıdır. Çocuk ve gençlerimizin yaşamlarını yön vermek gibi yüce bir görevi yerine getirmekte olan değerli öğretmenlerimizin saygınlığı, toplumdaki yeri, rolü ve önemini tartışılmazdır.

Öğretmenlerimizin çocuklarımızı yetiştirmek için verdikleri emeği büyük bir takdirle karşılarken; onların bu gayretlerine ailelerin daha fazla destek olmalarını temenni ediyorum. Eğitim; aile ve öğretmenin güç birliği ile yürütülürse daha kaliteli ve sürdürülebilir olacaktır, kanaatindeyim. Ufku açık öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesillerle ülkemiz, güçlenerek ilerlemeye devam edecektir.  

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, öğretmenlik mesleğini hakkıyla yapan, ideallerini ve hayallerini daima taze tutan tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar ve görevlerinde başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 22/11/2019
PAYLAŞ
Son Haberler ::