Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Eurochambres   işbirliğinde yürütülen Türkiye – AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue) TEBD Projesi kapsamında, Odamızda  KOBİ’lerin ihracatta karşılaştığı sorunların kurumsal yönetim çerçevesinde irdelenmesi ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla “KOBİ Kurumsallaşmasının AB İhracatına Etkisi” konulu bir eğitim düzenlendi.

Söz konusu eğitime SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, TOBB AB Dairesi Proje Sorumlusu Burcu Atılgan, HERA Strateji ve Yönetim Hizmetleri A.Ş kurucusu Nalan Uysal, Genel Sekreter Teyfik Öztürk ve çok sayıda firma temsilcisi iştirak etti.

Söz konusu eğitimde konuşan TOBB AB Dairesi Proje Sorumlusu Burcu Atılgan, gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi vererek; Türkiye’nin AB hakkında görüşleri, AB şirketlerinin Türkiye hakkında görüşleri ve yapılan eğitimler ile çalıştaylar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Atılgan konuşmasında şunları dile getirdi; “Projemiz kapsamında ülkemizde bulunan 50 Odamızda ve Avrupa’da bulunan 10 Odamızda çalıştaylar gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz çalıştaylar ve toplantılar ile işletmelerimizin problemlerini dinleyerek ve görüşleri alıyoruz, Türkiye, Avrupa’da  işbirliği içerisinde bulunduğumuz ülkelerden daha önde. Biz, ülke olarak daha başarılı olabilecek potansiyele sahibiz ve yeter ki bunu verimli kullanabilelim.” dedi.

HERA Strateji ve Yönetim Hizmetleri A.Ş kurucusu Nalan Uysal, “KOBİ Kurumsallaşmasının AB İhracatına Etkisi” konulu sunumunda; küçük ve orta ölçekli firmaların genel tanımı, önemi ve yapısal avantajları, ithalat ve ihracata etkileri, KOBİ’lerin kurumsallaşma süreci ve yönetimi, yönetim stratejilerinin rekabette ve uluslararası pazarlarda sağlanacak ilerlemelere nasıl destek verilebileceği konularında katılımcılara bilgi verdi.

Uysal konuşmasında; “Türkiye ekonomisinin yüzde 99’luk bir kısmını KOBİ’ler oluşturuyor ve bu KOBİ’lerin de yüzde 95’lik bir kısmı aile şirketlerinden oluşuyor. Bu istatistiklere bakıldığında ülke ekonomimize ve istihdamımıza KOBİ’lerimiz ciddi katkılar sunuyor. Dünya üzerinde çok kuvvetli bir rekabet var. Ülke olarak birçok konuda başarılı işler yapıyoruz ancak bunu daha da geliştirmemiz gerekiyor. Yıllık ihracatımızın yüzde 50’lik bir kısmı sadece Avrupa Birliği ülkelerini kapsıyor ve ihracat yapmanın çok zor olduğu Avrupa kıtasına göre bu rakamlar oldukça iyi kabul edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Eğitim, karşılıklı soru – cevap şeklinde fikir alışverişi yapılarak noktalandı.

Haber Tarihi : 21/1/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::