Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Beykoz Üniversitesi işbirliğiyle “Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi” eğitimi gerçekleştirildi.

Toplam 5 modülden oluşan ve 1.5 ay sürecek olan eğitimin ilk modülü SATSO eğitim salonunda Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri Mehmet Murat Şentürk ile Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak gözetiminde gerçekleşti.

Eğitimin açılışını gerçekleştiren Yüksekokul Genel Sekreteri Öğr. Gör. Mehmet Murat Şentürk, gerçekleşecek eğitimler ve üniversitenin online eğitimlerinin yer aldığı ‘OnlineBeykoz’ sistemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitimin devamında Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak gerçekleştirdiği sunumda stok yönetimi, Türkiye’de lojistik işletmesi olmanın koşulları, geleneksel yönetim anlayışları ile tedarik zinciri yönetimi yaklaşımı arasındaki farklar gibi lojistik ve tedarik ile ilgili birçok konu hakkında katılımcılara bilgiler vererek, “Her sektörde pazarın ihtiyaçlarını karşılamak çok önemlidir. Pazarda nasıl farklılaşırız sorusunun cevabı olarak da tüketicinin ne istediğini bilmek başta gelmektedir.  Tedarik zinciri felsefesinin odak noktası daima insandır ve temelini de bilgi oluşturmaktadır. Tedarik zinciri yönetiminin 3 temel özelliği bilgi paylaşımı, şeffaflık ve güvenilirliktir. Globalleşmenin temelinde üretim bulunmaktadır. Hizmet sektöründe yer aldığımızı asla unutmamalı ve sürekli değişim ile iyileştirmeyi iyi kullanmalıyız. Lojistik sektörü üretim ve tüketim olduğu sürece devam edecektir. Yakın gelecekte de kurumlar arası rekabet, üretilen ürünler ile değil kullandıkları tedarik zincirleri ile gerçekleşecektir.  Dünyanın ne kadar hızla geliştiğine şaşırmamalı ve kendimizi bu hıza uygun olarak geliştirmeliyiz. Son yıllarda olağanüstü bir şekilde yaygınlaşan ve büyüyen e-ticaret sektöründe tedarik zinciri yönetimi en önemli nokta olarak öne çıkmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda firma temsilcisinin katıldığı eğitim oldukça verimli geçti.

Haber Tarihi : 14/2/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::