Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2020 yılı için planlanan eğitim takvimi kapsamında üyelere yönelik “Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi” eğitimi düzenlendi.

SATSO ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliği ile düzenlenen eğitim, KALDER eğitmenlerinden Tamer Tok gözetiminde ve üye firma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitimde, stratejik insan kaynakları yönetiminin tarihsel gelişimi, stratejik plan ve insan kaynakları ilişkisi, stratejik insan kaynakları yönetimi ile insan kaynakları sistemleri gibi birçok konuda katılımcılara bilgiler veren Eğitmen Tamer Tok,“Mark Zuckerberg’in de söylediği gibi ‘Amaç, daha büyük bir şeyin parçası olabilmektir’. Bir şirkette de insan kaynakları fonksiyonları, şirket içerisindeki yaşamsal parçalardan biridir. Bu sebeple, insan kaynaklarının uygulayacağı stratejiyi iyi belirleyebilmesi, şirketin refahı açısından büyük önem taşımaktadır. Strateji belirlerken önemli olan uzakta olabileceklere yakından, yakındakilere ise uzaktan bakabilmektir. Günümüzde şirketlerin ayakta durabilmeleri ve rekabetçi avantaj kazanabilmeleri, sahip oldukları nitelikli insan kaynaklarına ve bu kaynakları ellerinde tutabilme seviyelerine bağlıdır. Rekabette söz sahibi olabilmek, çağın gerisinde kalmamak adına insan kaynaklarına stratejik perspektiften bakmak çok önemlidir.” dedi.

Eğitimde ayrıca, katılımcılarda öz farkındalık oluşturmaya yönelik anket çalışmaları gerçekleştirildi ve karşılıklı soru – cevap bölümünün ardından eğitim sona erdi.

 

 

Haber Tarihi : 9/3/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::