Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, üyelerinin ekonomik olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmesi ve ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

SATSO tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan “Nefes Kredisi”nin ardından şimdi de “Küçük İşletme Cansuyu Kredisi” müjdesi verildi.

Küresel bir salgına dönüşen ve etkileri ülkemizde de hissedilen Korona virüsü ile mücadele kapsamında, küçük işletme düzeyinde olan ve ihtiyaç duydukları kredi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken şahıs firmalarına yönelik Küçük İşletme Cansuyu Kredisi verilmeye başlandı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şunları dile getirdi:

“Yaşadığımız pandemi sürecinin olumsuz etkileri ve sahadaki sorunların çözümü noktasında önerilerimizi ilk günden itibaren karar mekanizmalarına ulaştırmaya, üyelerimizle birebir iletişimde kalarak onların talep ve görüşlerini almaya gayret ediyoruz.

Koronavirüs salgını ile birlikte alınan tedbirler kapsamında, ülkemizde tüm sektörler ciddi sıkıntılar yaşarken, süreç içerisinde küçük işletmeler statüsündeki şahıs şirketlerimizin de kaybı büyük oldu. Süreçte en az zararla çıkmak için devletimiz önemli tedbirler alırken, küçük işletmeleri ayakta tutmak için de çeşitli adımlar atıldı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan ticaret erbaplarımızın talepleri doğrultusunda yaptığımız girişimler olumlu netice verdi.

Talebimiz üzerine Halkbank'ın Can Suyu Paketi'nden SATSO üyesi gerçek kişi şahıs işletmeleri de faydalanacak. Şahıs işletmesi üyelerimiz, 25 bin TL krediyi yüzde 7.5 faiz oranıyla kullanabilecekler. Ayrıca, 25 bin TL limitli Paraf Kart da alabilecekler. İşe Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi ön koşulları arasında, yararlanacak şahıs firmasının SATSO ’ya kayıtlı olması, kesinleşmiş son yıl mali cirosunun 3.000.000 TL’yi aşmaması, iktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 01.04.2020 tarihinden evvel kurulmuş olması, Halkbank Esnaf Destek Paketi’nden faydalanmamış olması, iflas, fesih, iflas erteleme, tedbir ve konkordato kararı olmaması ve aktif takip kaydının bulunmaması yer alıyor. Üyelerimize hayırlı olsun.

Talebimizi, karşılıksız bırakmayan Hazine ve Maliye Bakanımıza ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na ilgi ve desteklerinden dolayı, üyelerimiz adına teşekkür ederim

KREDİ BAŞVURULARI ONLINE YAPILABİLİYOR

İşe Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamındaki kredi başvuruları şu adres üzerinden internet üzerinden yapılabiliyor:

https://www.halkbank.com.tr/21647-ise_devam_destegi___kucuk_isletme_can_suyu_kredisi

https://www.halkbankkobi.com.tr/IseDevamDestegi%E2%80%93KucukIsletmeCanSuyuKredisi.aspx

Haber Tarihi : 29/4/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::