Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda 19 Mayıs tarihinin büyük önemi olduğuna vurgu yapan Başkan Altuğ, yaptığı açıklamada şunlara değindi;

“Çok zor şartlar altında, büyük mücadeleler ile kurulan bu şanlı Cumhuriyetin temelleri tam 101 yıl önce bugün atıldı. O gün azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle, ülkemizi işgal edenlere karşı durarak, tarihte eşine az rastlanır bir destanı milletçe yazmaya başladığımız ilk gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu büyük günü Türk gençliğine armağan etmesi, onlara olan inancını ve güvenini açık bir biçimde göstermektedir. Yaşadığı coğrafyayı bilen, ilme ve sanata hakim ve evrenselleşmeye açık gençlerimiz, Cumhuriyetine sahip çıkacak, üzerine düşen görevleri yerine getirecektir.

Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe güvenle bakabilirler.  İş dünyası olarak bu ülkeyi gençlerimize emanet edeceğimizin bilinciyle onlara daha güzel gelişmiş, güçlü bir ülke bırakmanın sorumluluğunu taşıyor, bu hedefle çalışıyor, üretiyoruz. İnanıyoruz ki; genç neslimiz de aldıkları emaneti daha iyi yerlere getirmek için aynı gayreti göstereceklerdir. Bu aidiyet duygusunu hiç kaybetmeyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, Türk Gençliğinin ve tüm Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

 
Haber Tarihi : 18/5/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::