Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, TV 264 ekranlarında yayınlanan, Aziz Güvener’in hazırladığı ‘Gündem 264’ programının konuğu oldu.

Covid-19 salgınına ilişkin görüşlerini dile getiren SATSO Başkanı Altuğ, süreç ve süreç sonrası ile ilgili soruları yanıtladı.

SATSO’nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Altuğ; “Üyelerimizin ekonomik faaliyetlerini devam ettirmeleri için Oda olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu süreçte ihracatımızın, istihdamımızın, üretimimizin sekteye uğramaması adına SATSO olarak üyelerimize devamlı hizmet veriyoruz ve sürekli iletişim kurarak yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Sürecin üyelerimiz üzerindeki etkilerini en az indirmek için Nefes, Can Suyu, İşe Devam gibi birçok kredi destek paketlerini devreye soktuk. Uygun şartlarda sunduğumuz bu kredi paketlerinde yakın zamanda 3 kamu bankasının da ortaklığı ile birlikte çok daha geniş bir kitleye ulaşacağız. Sakarya Ticaret Borsası ile birlikte finanse ettiğimiz Nefes Kredisinde üyelerini en çok faydalandıran iller sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Sakarya dördüncü sırada gelmektedir.

Ekonomisi son yıllarda ciddi olarak gelişen bir ülke ve bir iliz. Ülkemiz ekonomisinin yüzde doksan dokuzluk kısmını KOBİ’lerimiz oluşturuyorlar. Salgın sonrasında üretim, ticaret ve hizmet sektörlerinde çarkların aynı şekilde kaldığı yerden dönmesini sağlamak istiyorsak firmalarımıza daha da çok destek olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 18/5/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::