Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Bloomberg HT kanalında Gözde Özköseoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı ‘Günden Kalanlar’ programının canlı yayınına telefon bağlantısı ile konuk oldu.

Covid-19 pandemisinin ekonomi üzerindeki etkilerine yönelik kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran SATSO Başkanı Akgün Altuğ, sürece yönelik görüşlerini dile getirerek süreç sonrası hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

SATSO Başkanı canlı yayında şunları dile getirdi;

“Dünya olarak farklı dönemden geçiyoruz. İnsan yaşamını korumak ve gündelik hayatı sürdürülebilir kılmak öncelikli hedef haline geldi. Bu yüzden normalleşmeye geçerken de yine toplumsal sağlığı öncelemek gerekiyor. Normalleşme sürecinin kademeli olarak başlayacağını öngörüyoruz. Bu süreçte toplumsal ve ekonomik yaşamın hareketlenmesi biraz daha zaman alacaktır.

Bir daha eskisi gibi olmayacak yeni bir dönemin oluşumuna tanıklık ettiğimiz tarihi günlerden geçiyoruz. Bu kriz sonrası normal diye tabir ettiğimiz tüm kavramlar değişecek. Salgının verdiği dersi iyi okumalı, değişime hızla adapte olarak hazırlanmalıyız. Yeni nesil teknolojilere kapılarımızı açmalıyız. Ülkemizin önündeki seçenekleri ve fırsatları iyi değerlendirmemiz ve süreci kendi lehimize çevirmeliyiz. Teknolojik üretim ve tarım konusuna ağırlık vererek ihracata katkı sağlayacak katma değerli her türlü üretimin yapıldığı, dünyada ekonomisiyle söz sahibi olan ülkeler arasına girmeliyiz.

Pandemi sürecinde omuzlarına en çok yük binen kesim de doğal olarak iş ve ekonomi dünyası oldu. Tedarik zincirindeki aksamalar ve kırılmalardan kaynaklı istihdam ve iş gücü kayıpları yaşandı. IMF’nin yayınladığı bir rapora göre hayat yakın bir zamanda normale dönerse bile dünya ticaretinin kaybı 9 trilyon dolar olacağı öngörülüyor. Dünyada zararın bu denli yüksek olduğu bu sürecin sonrasında iş dünyamızın ayakta kalarak faaliyetlerine devam edebilmesi ülkemiz açısından ciddi bir öneme sahiptir. Bu nedenle üst kuruluşumuz TOBB önderliğinde 365 oda ve borsa olarak üyelerimize karşı sorumluluğumuzun her zaman bilincindeyiz ve bunun için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Sakarya TOBB’a bağlı 365 il arasında en başarılı ilk 4 oda arasında yer alıyor. Üyelerimizin finansmana ulaşımı konusundaki sorunlarının çözümü noktasında bu tür destekleri önemsiyor ve daha da fazlası için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 18/5/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::