Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO’nun 103’ncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu

Başkan Altuğ, açıklamasında şunları dile getirdi:  “Sakarya iş dünyasının çatı örgütü ve ilimizin en büyük ve güçlü sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşıyan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, bugün 103 yaşında. Odamız, kurulduğu günden bu yana Sakarya’nın iktisadi gelişim ve kalkınma sürecinin baş aktörlerinden biri oldu. Köklerimizden aldığımız güç ve ilham, bizim yegane kılavuzumuz oldu. Kuruluşundan bugüne dek ilimizin gelişmesi adına emeği geçen yönetim kurulu ve meclis başkanlarımıza, yönetim kurulu ve meclis üyelerimize, komite üyelerimize ve bunları oluşturan tüm üyelerimize teşekkür ediyor, minnetle anıyoruz.

Bir Osmanlı kasabası olan Adapazarı’nda 13 kişinin bir araya gelerek  önce ilk özel banka olan “İslam Ticaret Bankası’nı kurmaları ve ardından da, 1917 yılında Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odasını kurmaları ile başlayan SATSO hizmet yolculuğu, bugün de; 13 bine yakın üyesi, 34 meslek komitesi, 87 meclis üyesi, yönetim kurulu, komisyonları, kadın ve genç girişimciler kurulları, tecrübeli çalışan kadrosu ile Sakarya’yı ticaretin anavatanı ve üretimin kalbi, turizmin incisi, tarımın rotası olarak inşaa etmeye devam ediyor.

SATSO ailesi olarak Şumnulu Hacı Mehmed Hilmi Bey başkanlığında kurulduğundan beri aynı hedefle hizmet ediyoruz. Sakarya sevdamız ortak noktamız oldu.

Ekonominin yükünü sırtlanan, ekmeğini taştan çıkaran, üretmenin, istihdam etmenin sorumluluğunu bilen üyelerimizle büyüyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz. Gücümüzü arkamızdaki iş dünyamızdan alıyor, bu gücü ilimizin geleceğine katkı sunmak ve değer katmak için sarfediyoruz. Birlik beraberlikle büyüyeceğimiz nice yıllarımız olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle Odamızın 103. Kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutlarken, bugüne kadar Odamıza çeşitli kademelerde emek ve hizmet vermiş olan herkese tekrar teşekkür ediyor, hayatta olmayanları rahmetle anıyorum.”

 

 

Haber Tarihi : 31/5/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::