Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Haberlisin.com haber portalı canlı yayınında Gazeteci Güven Hasbaş’ın konuğu oldu.

Haberlisin.com sosyal medya platformları üzerinde gerçekleştirilen canlı yayında Güven Hasbaş’ın soruları cevaplayan Başkan Altuğ, Covid-19 pandemi sürecinde yürütülen çalışmalar, gelecek planları, ekonomi, sosyal hayat gibi birçok konuda öngörülerde bulundu.

Başkan Altuğ konuşmasında genel olarak şunlara değindi:

“ Yaşanan salgın sürecinde üretimin ve sağlık altyapısının ne kadar önemli olduğunu anladık. Yeni normal dünya düzeni sadece üretmek değil üretmeyi dijital dönüşümle gerçekleştirme, AR-GE ve teknolojiyi işin içine katmak çok önemli. Bundan sonra firmalar dijital dönüşüme girecek, e-ticaret, e-ihracat çok daha büyüyecek. Bunu teşvik etmek için bizler de çalışmalar yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Tarımın önemi çok daha fazla anlaşıldı. Şehrimiz sanayi ve tarımsal üretimde sahip olduğu potansiyel ile birçok avantaja sahip. Bu sürecin ardından bu sahip olduğumuz avantajlar yatırımların Sakarya’ya gelmesinde çok etkisi olacaktır. Şehrimiz 1 milyon nüfusta ve mevcut yatırımlarda kalmaz, çok daha gelişir ve büyür.

Marmara bölgesinde olan bir iliz. Üretimin tüketimin en yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Hem Türk hem de yabancı yatırımcılar yatırımlarını limanlara, otoyola, havalimanlarına bölgelere yapmazlar. Bizler çok şanslıyız ve konumumuz her türlü yatırıma çok uygun. Bizler asla artık büyümek istemiyoruz, daha fazla yatırım almak istemiyoruz, kimse buraya yatırım yapmasın yatırımlara yeter diyemeyiz. Olduğumuz yerde kalamayız. Bizler ihracatı sayımızı ve ihracat rakamlarımız yükseltmek için hedefler koyduk ve hedeflerimize doğru yürüyoruz.  Üretimin artması şehrimi sporuna, kültür çeşitliliğine, sosyal yaşamına, turizmine etkisi olacaktır.”

Kendisine yöneltilen ‘Şehrin en önemli 3 sorunu’ sorusuna da cevap veren Başkan Altuğ şöyle devam etti;

“  1-  İstihdam sorunu. Hem mavi yakalı hem beyaz yakalı istihdamda şehrimiz sorun yaşıyor. Üretmeye devam eden ve her geçen gün daha da üreten bir il konumundayız. Nitelikli istihdam sorununa çözüm bulmak zorundayız. SATSO olarak ilimizin diğer kurumları ile ortaklaşa bu sorunun çözümü için projeler yürütüyoruz.

2- Şehrimizin yıllardır kanayan bir yarası olan vergi iadeleri sorunu. Bunun çözümü için de yoğun uğraşlar sarf ediliyor. Bu sorun şehrimizin çok daha iyi yerlere gelmesine, vatandaşımızın daha iyi hizmet almasına engel oluyor. Sorun düzelirse şehrimiz çok daha iyi bir konumda olacaktır.

3-  Deprem problemi de çok önemlidir.  1999 Marmara depreminin üzerinden yaklaşık 21 yıl geçti ve bizler halen daha aynı planları hayata geçiremedik. 30 yılda bir doğanın gereği büyük bir deprem yaşıyoruz. Depremde hasar almış binaların yıkılıp kentsel dönüşüme geçilmesi gerekiyor.”  ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 9/6/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::