Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu organizasyonu öncülüğünde, yerel ekonominin canlanmasına katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Çark Caddesi ve Uzun Çarşı’da faaliyet gösteren üyelerin ziyaret edildiği bir program tertip edildi.

Yerel işletmeleri desteklemek, alışverişlerin ilimizden yapılması konusunda bilinç oluşturmak ve öncülük etmek amacıyla yapılan programa; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Üyeleri, SATSO Ticareti Geliştirme Komisyon Başkanı Behlül Bayrak ve Komisyon Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi üyeleri, CADDER Başkanı Kemal Turgaç, Uzun Çarşı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Uslu ve çok sayıda basın mensubu  iştirak etti.

“SATSO Alışverişini Sakarya’dan Yapıyor” sloganı ile yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan ziyaret programı çerçevesinde ticaret erbapları ziyaret edildi.

Uzun Çarşı sakinlerini ziyaret eden SATSO Heyetine Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek de eşlik etti.

Program çerçevesinde halka 1000 adet alışveriş çantası dağıtıldı. Ayrıca yerel işletmeleri ziyaret eden SATSO Heyeti, Arifiye Çocuk Yuvasındaki çocuklar için bayram alışverişi de yaptı.

Alışverişimizi Sakarya’dan Yapalım

Program ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Şifremiz54 mottosu doğrultusunda Sakaryalılık ruhunun her zaman canlı kalması ve birlikteliği güçlü kılmak adına yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini ifade ederek “SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonumuz öncülüğünde, Perakende sektörümüzün ve özellikle ana omurgayı oluşturan ticaret erbabımızın güçlendirilmesi amacıyla ‘SATSO Alışverişini Sakarya’dan Yapıyor’ teması ile bir program düzenledik.

SATSO olarak amacımız, kadim kentimizin gelişiminde öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmak. Birçok sektörde önemli üretim merkezlerinden birisi haline gelen Sakarya, bu anlayışla geleceğe sağlam adımlarla ilerlemekte, ekonomide, ihracatta yeni başarı hikayeleriyle yoluna devam etmektedir.

Şifremiz 54

Bizim ticaret erbabımız tüketicimizin taleplerini karşılayacak durumdadır. Bizler de ilimiz ekonomisine, istihdamına ve ticaretine önemli katkı sağlamak adına duyarlı olmalıyız. Hepimiz Sakaryalıyız, kültürümüz, geçmişimiz, geleceğimiz Sakarya’da olduğuna göre ticaretimiz ve alışverişimizde Sakarya’da olmalı. Biz zirveye hep birlikte çıkmayı, birlikte yol almayı hedefliyoruz. Basamaklarımızdan biri de ticarette birlikteliktir. Bu aidiyet duygumuzu sloganımız şifremiz 54 çerçevesinde alışverişlerimizde de göstererek yapıyoruz.

Bu tür etkinliklerin belli zaman aralıklarıyla yaygınlaşması yerel işletmelerimizin kazanımı ve ticaretin canlanması, şehrimizin ticari ve sosyal gelişimine farklı bir ivme, yeni bir heyecan kazanmasına katkı sağlayacaktır.

Birlikte güçlüyüz
Bu ziyaretlerimizin ve alışverişlerimizin temel amacı bir farkındalık oluşturmaktır. Ticaret erbabımıza sahip çıkarak birliktelikten güçlenmemiz gerektiğinin de önemli bir sembolü olacaktır.

Pandemi sürecinden ekonomik olarak en çok etkilenen kesim küçük yerel işletmelerimiz oldu. Bu anlamda hükümetimiz tarafından destekler verildi. Esnafımız bir nebze olsun nefes aldı ama bu destekler yeterli değil. Bu desteklerin akabinde halkımız da ilimizde yerel işletmelerimizden alışveriş yapması çok önemli.

Ticaret erbabı bir şehrin bereketidir.  Onlara yerelde ne kadar çok sahip çıkarsak paramızın ilimizde kalmasını yerelden ekonomiye destek vermemizi sağlamış oluruz.

Sakaryalı vatandaşlarımızın alışverişlerini ilimizden yerel işletmelerimizden yapmasını özellikle rica ediyorum. Özellikle Kurban Bayramı öncesi bayram alışverişlerimizi ilimizden kendi ticaret erbabımızdan yapalım. Bizler birbirimize destek vererek bu süreci atlatabiliriz. Sonuna kadar üyelerimizin yanındayız. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bizim şifremiz 54 biz birlikte çok güçlüyüz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyon Başkanı Behlül Bayrak başta olmak üzere Komisyon Üyelerimize, katkılarından dolayı dernek başkanlarımız ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Nazik katılımları ve işbirliklerinden dolayı Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek’e de teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sakarya Milletvekili Atabek; “Aidiyet duygumuzu güçlendirecek çalışmaların destekçisiyiz

Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ise Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından şehrin ticaretinin canlanmasına yönelik yapılan söz konusu programın güzel düşünülmüş ve esnafa dokunmak anlamında özel bir çalışma olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Milletvekili Atabek, “Pandemi sonrası ekonominin güçlendirilmesine yönelik farkındalık oluşturmak ve yerel işletmeleri desteklemek adına yapılan çalışmadan dolayı SATSO Camiasını tebrik ediyorum. İlimize aidiyet duygumuzu güçlendirecek bu tür çalışmaların her zaman destekçisiyiz” ifadelerini kullandı

SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyon Başkanı Behlül Bayrak ise, “Bugün hem ilimiz ticaret erbapları adına hem de tüm SATSO camiası adına oldukça verimli bir gün oldu.

Ticaret erbaplarımız bu şehrin ekonomisine hayat veren kesimdir. Bizler de SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu olarak küçük işletmelerimizi her zaman önemsiyoruz ve onların yanında olduğumuzu kendilerine hissettirmeye çalışıyoruz. Bugün de Sayın SATSO Başkanımız, Milletvekilimiz, SATSO Meclis Başkanımız, Dernek Başkanlarımız ile bir farkındalık oluşturmaya gayret ettik.  Destek veren, katılım gösteren herkese SATSO adına şükranlarımızı sunuyoruz. Sakaryalı hemşehrilerimize alışverişlerini Sakarya’dan yapmalarını, ilimiz ticaret erbaplarına destek olmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


 

 

Haber Tarihi : 27/7/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::