Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı online platformda video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

Meclis üyelerinin uzaktan erişimle iştirak ettiği toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkan Yardımcısı Necmettin Kırık ve Meclis Divan Kurulu, SATSO Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Salonu’ndan iştirak ettiler.

Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısının onur konuğu Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım oldu. Toplantıya online olarak bağlanan Vali Kaldırım Sakarya ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

“Sakarya bize emeklerimizin fazlasını vermeyi vaad ediyor”

Vali Kaldırım’a SATSO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısına teşriflerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi;

“Sakarya lojistik konumu, üretim potansiyeli, ticari tarihi, doğa ve turizm değerleri, beşeri mozaiği, kültürel canlılığı ile Anadolu kenti görünümünde bir dünya şehri olmaya aday illerimizden biridir. Bu iddiamız sahip olduğu avantajların, barındırdığı insan enerjisinin aktif bir şekilde değerlendirmeye müsait olmasından kaynaklıdır. Sakarya, hizmet anlamında verilen emeklerin karşılığının katbekat alınabileceği nitelikte bir bölgedir. Bu yüzden Sakarya’ya ektiğimiz her tohum, çaktığımız çivi, yetiştirdiğimiz insan gücü bize emeklerimizin fazlasını vermeyi vaad ediyor. Bu anlamda çok şanslı bir il olduğumuzu düşünüyoruz.

Bizler de bu ilin iş dünyası temsilcileri olarak, başta üyelerimiz olmak üzere Sakarya’ya hizmet etmenin, üretimine katkı sağlayarak geliştirmenin gayreti içindeyiz. Bu doğrultuda şehir erklerimizle birlikte işbirliği ve güç birliğine büyük önem veriyoruz. Sayın Valimizin de işbirliği ve destekleriyle çok güzel, başarılı ve aynı zamanda keyifli bir hizmet dönemi geçireceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Artık ülkeler değil şehirler rekabet ediyor”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ’un ardından konuşan Sakarya Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım ise Sakarya’nın her anlamda güçlü bir gelişim potansiyeline sahip olduğunu dile getirerek ortak bir vizyon çerçevesinde ilerlemenin önemine değindi.

Vali Kaldırım konuşmasında şunları dile getirdi: “Sakarya; lojistikten tarıma, turizmden gastronomiye, ticaretten sanayiye oldukça yüksek potansiyele sahip bir şehirdir. Bu yılsonu itibari ile bitecek projelerle daha da gelişecek lojistik bağlantıları, demiryolu ve karayolu yatırımları, liman kapasitemizin artması, altyapı çalışmaları bu şehri birçok konuda daha da avantajlı hale getirecektir.

Artık tüm dünyada şehirler yoğun bir rekabet halindedir ve şehirler ülkelerin önüne geçiyorlar.  Akıllı yönetilen, iyi bir vizyon etrafında birleşen, geleneklerini ve yeniliği birbiriyle harmanlayabilen şehirler ayakta kalabiliyorlar. Dünya üzerinde birçok şehir bir tek konuda uzmanlaşıp bu neticede başarılı olmaya çalışıyor. Ancak Sakarya birçok özelliği kendinde barındıran ve sağlam birçok potansiyele sahip olan bir şehirdir.

“Şehrin vizyonunun oluşturulmasına Stratejik Plan güzel bir örnek”

Allah bu şehre birçok nimet bahşetmiş ve bizlere düşen de şehrimizin erkleri olarak el birliği ile Sakarya’ya uygun sağlam bir vizyon belirleyerek ve dünyayı iyi okuyarak şehrimizi ileri götürmektir. Özellikle SATSO’nun “Sakarya Stratejik Planı’nın oluşturulmasına verdiği önem buna çok güzel bir örnektir. Bizler de bu konuyu destekliyoruz.

“Tarımsal ürünlerde katma değer”

Özel sektörümüz Sakarya’nın gelişiminde önemli bir lokomotiftir. Kamunun da bu gelişimde ciddi rolü vardır. Dünyanın nelere odaklandığını iyi takip etmeli, kendi potansiyelimizi belirleyerek başkalarının bizleri taklit etmesini sağlamalıyız. Sahip olduğumuz varlıkları katma değere dönüştürmemiz gerekiyor. Örneğin, Sakarya’da tarım odaklı bir OSB olmaması, çeşit çeşit üretilen tarımsal ürünlerin katma değerli ürünlere dönüştürülememesi maalesef bir eksikliktir.

“Şehre teknolojik yatırım ve online kimlik”

SATSO Başkanımız ve şehrimizdeki diğer STK’lar ile şehrimiz çok önemli güçlü bir kadroya sahip. Dijital çağda yaşıyoruz ve yazılım ile bilişim sektörü dünyada bir numara. Covid-19 döneminde online platformlar, bilişim, yazılım sektörleri uçuşa geçti. Bu örnekler bizim yeni teknolojilere yatırım yapmamız gerektiğini gösteriyor. Şehrimizin online kimliğini oluşturmamız gerekiyor. Odaklanma sorunumuzu çözmeliyiz. Doğal güzellikleriniz ne kadar güzel olursa olsun katma değere dönüştüremediğiniz zaman ve iyi tanıtmadığınız zaman kimsenin haberi olmayacaktır. Şehrimiz ile ilgili her türlü projeye, işbirliği, fuar organizasyonlarına açığız. Akgün Başkanımız ile sürekli istişare ederek yeni gelişmeler üzerinde çalışıyoruz.”

“Deprem Gerçeği”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım konuşmasının ardından meclis üyelerinin soruları üzerine Sakarya ve SATSO ile ilgili de detaylı değerlendirmelerde bulunarak şunları dile getirdi: “Şehrimizde turizm konusunda solo turizm çalışmaları yapmalıyız. Konsept değişikliği ile doğru projeler geliştirirsek turizmde birçok ilimiz ile yarışabiliriz. Turizm artık doğa ve doğallık istiyor. Bu da şehrimizde çokça var. Büyük bir deprem problemimiz var. Deprem elbet olacak ancak bizlerin buna hazırlıklı olması gerekiyor. Depremde hem insanları psikolojik zinde tutmak gerekiyor hem de felaket sonrasında bile sanayinin durmadan çalışmasını sağlamalıyız. Ayrıca trafik problemimizi de çözmeye yönelik çalışmalara başladık.

“SATSO Doğru Yolda İlerliyor”

Şehirde ortak akılla hizmet edilmesine çok önem veriyorum. Bu şehrin ortak aklını bir masa etrafında toplayıp ortak fikirde buluşmamız gerekiyor. Bu şehir zenginlik içerisinde boğuluyor. Şunu bilmeliyiz ki; tarım sanayiye, sanayi tarıma veya ikisi turizme engel değil. Bunları bir arada sürdürmemiz lazım. Bunları aşmamız, bu şehrin her konuda potansiyeli olduğunu insanlara öğretmemiz lazım. Herkes ortak vizyonda birleşmeli.

SATSO çok doğru yolda ilerliyor ve yaptıkları bu şehir için her zaman önem arz ediyor. Tüm SATSO camiasının bu şehir için yapmış olduğu hizmetleri takdir ediyorum. Umuyorum ki birlikte çok daha iyi işler başaracağız.” dedi.

Haber Tarihi : 27/8/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::