Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen “TSE COVİD-19 Güvenli Üretim, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm Belgesi ve Okulum Temiz” belgesi takdim töreninin ardından protokol heyeti Sakarya 1. OSB ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanan Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB projesinde birtakım incelemelerde bulundular.

İnceleme ziyaretlerine Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin iştirak ettiler.

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İlaç firmasını ziyarette bulunan heyet, firmanın üretim süreçleri, ihracat potansiyeli, geliştirmiş olduğu patentli ürünler gibi birçok konuda incelemelerde bulunarak bilgi sahibi oldular.

Firma ziyareti ardından SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, kamulaştırma çalışmaları tamamlanan ve altyapı çalışmalarına başlanacak olan Sakarya’nın Kaynarca ilçesindeki Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB projesi arazisinde bir takım incelemelerde bulundular. Mevcut heyeti; Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, DOMİ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri ve OSB Müdürü karşılayarak projenin gidişatı hakkında bilgilendirdiler.

İncelemeler esnasında konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, sanayi ile tarımın entegre bir şekilde büyümesini önemsediklerine dikkat çekerek şunları dile getirdi; “Sakarya hem tarımsal hem de sanayi anlamında ciddi potansiyele sahip bir şehir. Bizler de bakanlık olarak bu potansiyelin farkındayız ve buna uygun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şehrin arazilerinin hem tarımsal hem de sanayi anlamda verimli kullanılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız ile koordineli çalışıyoruz. Arazilerimizi optimum verimli bir şekilde kullanmaya önem veriyoruz. DOMİ OSB çok büyük bir yatırım ve şehre ciddi katkılar sağlayacaktır. Kamulaştırma çalışmalarımızın ardından çok yakında altyapı projelerine başlanacak ve firmalar burada konumlanacak.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerin ardından görüşlerini dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; Sakarya’nın potansiyelinin herkes tarafından bilindiğine vurgu yaparak şunları dile getirdi; “Bugün ilimizin önemli yatırımlarına ziyaretler gerçekleştirdik ve oldukça verimli geçti. Sakarya üretim yatırımları anlamında çok dikkat çeken bir il haline geliyor. Devam eden sanayi alanları projelerimizle şehrimizi çok daha ileriye götürme amacındayız. Hem tarım hem de sanayi anlamında güçlü olan potansiyelimizi verimli bir şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 31/8/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::