Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOBB ETÜ-SEM) işbirliğinde “BARTER (Takas) Sistemi Online Eğitimi” gerçekleştirildi.

SATSO üyesi firma temsilcilerinin katılımı ile webinar platformu üzerinden gerçekleştirilen eğitimde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kapusuzoğlu, gerçekleştirdiği sunumunda Barter sisteminin tanımı, kapsamı ve türleri ile temel kavramları, sistemin gelişim, çalışma şekilleri gibi birçok konuda bilgiler aktardı.

Barter sisteminin para olmadan bir hizmet ya da bir ürün karşılığında yapılan takas sisteminin olduğunu belirten Kapusuzoğlu, takas uygulamasının çok eski uygarlıklar tarafından kullanılarak günümüze kadar ulaştığını ifade etti. Günümüzde değişik sektörlerde değişik takas sistemleri kullanıldığını ve her sektörün ilişkili olduğu takas konusu olduğunu dile getirdi.

Sunumunun devamında Barter sisteminin işleyişi, organizasyon yapısı, avantajları ve dezavantajları hakkında da sunumlar gerçekleştiren Prof. Dr. Kapusuzoğlu; sistemin firmalardaki finansman sıkıntısının önüne geçme ve maliyetleri azaltma konusu gibi birçok faydaları olduğunu belirterek güç geçtikçe yaygınlaştığının da altını çizdi.

Eğitimin sonunda katılımcıların konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı.

Haber Tarihi : 2/9/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::