Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ve Sakarya’nın kısa, orta ve uzun vadede geleceğini şekillendirecek olan “Sakarya’nın Stratejik Planı” il protokolüne sunuldu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başta olmak üzere, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Milletvekilleri; Çiğdem Erdoğan Atabek ile Recep Uncuoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO Danışmanı ve geçmiş dönem Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tuba Canvar Kahveci ile ilgili bürokratların katılımı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın iyi bir konuma gelmesinin sağlanması adına bir stratejik plan kazandırmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları dile getirdi;

İlimiz Adına Büyük Bir Kazanım

“Sakarya’nın beşeri, ticari, sosyal yapısını bu değişimi karşılayacak şekilde düzenleme misyonu ile geçen yıl gündeme getirdiğimiz ve çalışmalarına başladığımız Sakarya Stratejik Planı ilimizin rehber kitabı olacaktır. Şehrimizin belli bir plan çerçevesinde ilerlemesi, belirli bir vizyona doğru sistemli bir şekilde yol almasına olanak sağlayacaktır.

Amacımız, yol haritamızı belirlemek, insiyatif alınarak, şehrin tüm çarklarının ihmal edilmeden bütün olarak dizayn edilmesidir. Ayrıca, ticareti, sanayiyi, turizmi, kültürü, sanatı, tarım ve hayvancılığı, bilişim ve teknolojiyi ve daha birçok alanı atlamadan, ihmal etmeden birlikte çalışma prensibi ile, şehrin meselelerine hep birlikte eğilmemizin sağlanmasıdır.  Bu plan, ilimiz adına samimiyetle paylaşılan yönetişim metodu yönetimiyle oluşturulmuş büyük bir kazanım olacaktır. Bu kazanımın ve birlikteliğin elde edilmesinde katkı sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

2030 yılına varan bir yol haritasının şekillendiğine dikkat çeken Başkan Altuğ, Şehrimizin beşeri, ticari, sosyal yapısını bu değişimi karşılayacak şekilde düzenleme misyonu ile başladığımız Stratejik Plan çalışmalarımızı güncel ihtiyaçlar, problemlere göre revize edilerek tamamlamış bulunmaktayız. Sakarya’nın Stratejik Planı ile yol haritamızı belirleyerek şehrimizin tüm çarklarının bir plan doğrultusunda kesintisiz olarak dönmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Hepimiz bu şehri daha iyi bir geleceğe hazırlamak için gayret ediyoruz. Üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinci ile hizmet etmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Bu sunum bu anlamda çok değerli. Umarım planlarımız çerçevesinde çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Stratejik Planı’nın ilimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı, faydalı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de pek az şehrin böyle bir yol haritasına sahip olduğunu ifade eden ve Sakarya Stratejik Planı’nın hazırlanmasına katkılar sunan Prof. Dr. Mustafa İsen, “Şehrin orta vadeli bir projeksiyona ihtiyacı olduğunu düşünerek yaklaşık 1 yıldır çalışıyoruz. Burada en önemli vurgu yapmamız gereken noktanın şu olduğunu düşünüyorum; tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalıştık. Her aşamasında tüm kesimlerin görüşünü aldık. Türkiye’de pek az şehir böyle bir yol haritasına sahip. Sakarya olarak genel bir örnek sağlamış olacağız. Proje ekibimizde de kamudan ve STK’lardan önemli bilgiler edinerek minimal bir düzlemde 10 yıllık 2030 vizyonu hazırlandı. Hayırlı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Stratejik Planı’nı çok önemsediklerini ifade ederek, “Bu süreçte SATSO ile iş birliği halindeydik. Kalkınmanın plan ve programlı bir şekilde gerçekleşmesi, belirli parametrelerin en verimli haliyle eyleme dönüşmesi Sakarya için büyük bir kazanım sağlayacaktır. Hâlihazırda yapılan bu çalışmada detaylı bir stratejik bir planın Sakarya’nın 2030 yılı yolculuğunda rehber olacaktır. Planın ön görüldüğü şekliyle hayata geçirileceğine inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya için önemli olan bu çalışmada emeği geçenleri tebrik ederek, 10 yılı kapsayan Sakarya Stratejik Planı’nın hayırlı olmasını temenni etti. AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ise sürdürülebilir olması temennisiyle Sakarya Stratejik Planı’nın hayırlı olmasını diledi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım ise hazırlanan Sakarya Stratejik Planı’nın şehrin kılcal damarlarına inen detaylı bir çalışma olduğunu ifade etti. Sakarya’nın böyle bir plana ihtiyacı olduğunu da dile getiren Vali Kaldırım, “Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, SATSO Başkanımız ve ilgili paydaşlarla, Sakaryamızın 2030 vizyonu, hedefleri ve projelerini masaya yatırdık. Hedef şehrimizi global ölçekte yeni nesil sanayi, tarım ve turizm şehri yapmak” dedi.

Haber Tarihi : 15/9/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::